Profesorul Adrian Streinu-Cercel a anunțat, miercuri, că pandemia de coronavirus nu se oprește aici. „În momentul de faţă, suntem într-un moment de acalmie. Din păcate, ştim că până acum sunt 24 de mutante care au fost catalogate şi în curs de transmitere şi, pe lângă acestea, mai sunt încă 13 în evaluare”, a zis Streinu-Cercel.

Citeste si: Reacția medicului Streinu Cercel după incendiul de la ”Matei Balș”

Specialistul îi îndeamnă pe români să fie precauți în continuare și să nu se „culce pe o ureche”. „Este foarte important ca medicii să aibă un nivel de protecţie în acest moment, mai ales ţinând cont de faptul că pandemia nu s-a terminat. În momentul de faţă, suntem într-un moment de acalmie. Spitalele în prezent au din ce în ce mai puţini pacienţi şi să dea Domnul să rămână aşa. Din păcate, ştim că până acum sunt 24 de mutante care au fost catalogate şi în curs de transmitere şi, pe lângă acestea, mai sunt încă 13 în evaluare. Ca atare, noi trebuie să fim foarte atenţi.”, a afirmat miercuri, Streinu-Cercel.

Citeste si: Descoperire îngrijorătoare! Cu ce sechele au rămas pacienții care au făcut forme grave de coronavirus

Senatorul PSD îndeamnă la un vot favorabil pentru propunerea legislativă inițiată de USR PLUS

Adrian Streinu-Cercel îndeamnă la acordarea unui vot favorabil propunerii legislative iniţiate de un grup de parlamentari USR PLUS. Este vorba despre modificarea Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, pentru a reglementa cadrul general referitor la situaţiile în care medicii vor putea să asigure asistenţă medicală în afara specialităţii pe perioada instituirii stării de urgenţă sau stării de alertă.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu muncește la 17 ani pentru a-i trimite bani de azil tatălui ei, după ce fostul milionar a pierdut tot!- wowbiz.ro

Citeste si: Adrian Streinu-Cercel, mesaj alarmant: Pandemia este total scăpată de sub control

streinu cercel pandemia nu s-a terminat
Declarații - Adrian Streinu-Cercel.[Sursa foto: Facebook]

În această propunere legislativă „personalul medical răspunde civil pentru prejudiciile produse în exercitarea profesiei şi atunci când îşi depăşeşte limitele competenţei, cu excepţia cazurilor de urgenţă în care nu este disponibil personal medical ce are competenţa necesară sau când acesta este desemnat pe perioada instituirii stării de urgenţă sau a stării de alertă să acorde asistenţă medicală în afara specialităţii.

Asigurarea obligatorie acoperă şi riscurile şi prejudiciile produse ca urmare a exercitării profesiei de către personalul medical, care pe perioada stării de urgenţă sau a stării de alertă a fost desemnat să acorde asistenţă medicală în afara specialităţii”.

Citeste si: Cât a ajuns să coste un kilogram de brânză de oaie vândut de către familia Sterp? Mama Geta se laudă cu cel mai mic preț de pe piață: „Noi o dăm mult mai ieftin. E treabă multă.”- kfetele.ro

Citeste si: Succes răsunător pentru David Popovici: Două medalii de aur la Campionatul European de nataţie de la Belgrad: "Am muncit foarte mult”- radioimpuls.ro

Acest proiect de act normativ dezbătut, miercuri, urmează să fie votat în plenul de luni, în sesiunea aferentă votului final.

Citeste si: Ce se întâmplă cu coronavirusul în România?  Adrian Streinu-Cercel, anunțul pe care nimeni nu voia să îl audă: „Sunt 24 de mutante ale virusului SARS-CoV-2 care...”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si