Țara care a raportat duminică, 22 august, un vârf fără precedent al deceselor COVID-19

Duminică, 22 august 2021, în Iran s-a înregistrat un vârf fără precedent al deceselor asociate Covid-19 şi mai mult de 36.000 de noi cazuri de contaminare.

Author: Andreea Bolocan duminică 22 august 2021 , 16:58

Vârful numărului de cazuri COVID-19 a fost atins Iran
Vârful numărului de cazuri COVID-19 a fost atins[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Vești triste pentru locuitorii Iranului deoarece pentru ultimele 24 de ore, autorităţile au anunţat 684 de decese asociate bolii provocate de SARS-CoV-2.

Numărul anunţat duminică stabileşte un record, după cel anunţat pe 16 august- de 655 de decese-, aducând totalul la 102.038, potrivit agenţiei de presă IRNA citată de The Guardian. Au fost anunţate şi 36.419 noi cazuri de Covid-19.        

În ţara cu populaţie de aproximativ 85 de milioane de locuitori, 16,7 milioane de oameni au primit prima doză dintr-un vaccin anti-Covid, iar 5,83 de milioane au schema de vaccinare completă.

Citeste si: Câți români s-au vaccinat împotriva coronavirusului în ultima zi

Guvernul Iranului va acorda o prioritate luptei împotriva COVID-19

Președintele Iranului, recent ales, pe nume Ebrahim Raisi, a declarat faptul că guvernul său va acorda o prioritate luptei împotriva COVID-19.

”Prima prioritate a guvernului este controlul coronavirusului, îmbunătățirea situației de sănătate și vaccinarea pe scară largă”, a spus Raisi pe data de 21 august 2021, în timp ce parlamentul a început să dezbată opțiunile cabinetului liderului conservator doar pentru bărbați.

”Economia și situația mijloacelor de trai este a doua” prioritate, a spus el.

Citeste si: Valeriu Gheorghiță a făcut anunțul: când începe vaccinarea cu a treia doză în România

Recorduri de decese și de cazuri COVID în luna august

Rata deceselor și cea a infectărilor din cauza pandemiei coronavirusului au atins recorduri în Iran în această lună. Țara a înregistrat peste 4,5 milioane de cazuri și peste 100.000 de decese.

Record de decese în Iran[Sursa foto: PixaBay]

Oficialii au dat vina pe varianta Delta mai contagioasă pentru ”al cincilea val” de infecții cu coronavirus din țară.

Peste 16,3 milioane de oameni din 83 de milioane de locuitori ai țării au primit prima doză de vaccin, dar doar 5,4 milioane au primit a doua doză, a declarat Ministerul Sănătății pe 20 august.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si