Tăriceanu, despre modificarea procedurii de numire a procurorilor-şefi, adoptata tacit de deputati: Am rămas surprins de punctul de vedere al CSM

Preşedintele Senatului Călin Popescu-Tăriceanu a declarat, miercuri, despre proiectul de lege care modifică procedurile de numire a procurorilor-şefi şi care a fost adoptat tacit de deputaţi, că a rămas surprins de punctul de vedere al CSM care a dat aviz negativ proiectului.

miercuri 15 iunie 2016 , 13:16

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Proiectul va fi sigur discutat la Senat, care este Camera decizională. Am rămas cu totul şi cu totul surprins de punctul de vedere al CSM, care, pe de o parte, vorbeşte ori de câte ori are ocazia, şi foarte bine face, despre necesitatea independenţei justiţiei. Propunerea mea este tocmai de a acorda o independenţă şi mai mare numirilor de la nivelul judecătorilor şi procurorilor şi de a scoate aceste numiri de sub zona politică, aşa încât reacţia CSM chiar m-a surprins. Va rămâne ca acest proiect de lege să fie dezbătut în Senat şi sper să reuşim să facem un pas înainte, ceea ce înseamnă o reală independenţă a Justiţiei”, a declarat, miercuri, preşedintele Senatului Călin Popescu-Tăriceanu, potrivit news.ro.

Proiectul de modificare a Statutului judecătorilor şi procurorilor potrivit căruia se modifică procedurile de numire a procurorilor şefi şi a conducerii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, iniţiat de preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu, a fost adoptat tacit, miercuri, de către plenul Camerei Deputaţilor.

Proiectul va fi trimis la Senat, spre dezbatere şi vot, acesta fiind for decizional în acest caz.

Potrivit proiectului de lege, preşedintele României şi ministrul Justiţiei sunt excluşi din procedurile de numire a procurorilor-şefi DNA, DIICOT şi procurorului general al României, dar şi a vicepreşedinţilor, aceştia fiind desemnaţi de către CSM.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si