Testul cu sfeclă roșie. Cu siguranta ti s-a intamplat sa pui mana pe telefon, gata sa suni medicul fiindca ai urina ta si-a modificat brusc culoarea, nu-i asa? Ai constatat, ulterior, ca modificarea era cauzata de consumul de sfecla.

Ce nu stiai, poate, este ca modificarea culorii urinei in nuante de rosu sau roz dupa ce ai consumat salata sau suc de sfecla rosie poate fi un indicator al starii de sanatate.

Testul cu sfeclă roșie. Starea de sănătate a sistemului digestiv

Testul cu sfecla iti dezvaluie in ce stare se afla sistemul tau digestiv si daca ar trebui sa consulti un medic.

Testul cu sfeclă roșie. Daca urina isi schimba aspectul, inseamna ca acidul si flora stomacului sunt mult prea slabe pentru a descompune pigmentii din sfecla, iar organismul nu reuseste sa ii asimileze asa cum trebuie, motiv pentru care ajung sa fie eliminati, scrie feminis.ro.

Daca, in schimb, aspectul urinei ramane neschimbat, e semn ca ai un sistem digestiv sanatos si o flora intestinala echilibrata.

Testul cu sfecla rosie sanatate
Testul cu sfecla rosie sanatate

Citeste si: Atenționarea medicilor: NU mai consumați SFECLĂ ROȘIE dacă suferiți de aceste boli!

Iată cât de ușor se face testul de sănătate cu sfeclă roşie!

Consumaţi câte 100 ml. suc de sfeclă roşie, zilnic, şi mâncaţi o salată de sfeclă crudă, dată prin răzătoarea fină.


Repetaţi acest procedeu timp de 3 zile.

Testul cu sfeclă roșie. Urmăriţi schimbările de culoare a urinei.

Dacă nu îşi schimbă culoarea, înseamnă că nu sunt probleme serioase de sănătate. Pe de altă parte, dacă sunt probleme de sănătate, urina capătă culoarea sucului de sfeclă.

Testul cu sfecla rosie sanatate
Testul cu sfecla rosie sanatate

Citeste si: Adevărul despre ouăle de prepeliță: Ce efect au asupra sănătății?

Testul cu sfeclă roșie. Observaţii importante:

– Sucul se obţine cu ajutorul storcătorului electric centrifugal, din sfecla roşie cu tot cu coajă, spălată foarte bine.

– Este bine să nu beţi imediat sucul de sfeclă; lăsaţi-l timp de 2-3 ore, pentru a se evapora unele ingrediente ce pot produce efecte negative, precum dureri de cap, stări de greaţă, etc.

– Combinaţi sucul de sfeclă roşie cu suc de morcov.

– Consumaţi 100-150 gr. de salată de sfeclă crudă asociată cu crudităţi, în proporţia 1:2 – 1:3, cu alte rădăcinoase, cum ar fi morcovul, ţelină, pătrunjelul, sau cu salată verde ori varză roşie; puteţi adăuga puţin hrean ras, sare, ulei şi oţet după gust, şi puţină miere.

Citeste si: Ce este, de fapt, UNTIȘORUL! Multă lume consumă această plantă verde fără să știe că este TOXICĂ

Dacă testul cu suc de sfeclă roşie vă indică unele probleme de sănătate, puteţi urma o cură de câteva săptămâni cu aceeaşi legumă:

Testul cu sfecla rosie sanatate
Testul cu sfecla rosie sanatate

Testul cu sfeclă roșie. Detoxifiere cu suc de sfeclă

Se recomandă să se înceapă cu 1 lingură de suc de sfeclă pe zi şi să se crească treptat doză până la 300 ml. maximum, timp de 3 săptămâni.

Testul cu sfeclă roșie. Sucul se poate combina şi cu sucul altor rădăcinoase, precum morcov şi ţelină, pătrunjel. ⇒ Substanţele active din sfeclă roşie au calitatea de a ajuta la eliminarea toxinelor din alimentaţie, din aer, din apă, din diferitele ambalaje, care se acumulează în organism şi ajung să îl sufoce.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: O româncă l-a păcălit pe iubitul italian să-și vândă casa și să-i dea toți banii. L-a părăsit și și-a deschis un magazin în Focșani- antena3.ro

Citeste si: Mesajul Ucrainei pentru nord-coreenii trimiși să lupte de partea lui Putin. ”Mii de soldați ruși au luat decizia corectă”- wowbiz.ro

Astfel de acumulări lente şi extrem de dăunătoare de toxine pot duce la alergie, reumatism, scăderea imunităţii, Alzheimer şi nu numai, conform topremediinaturiste.ro

Testul cu sfeclă roșie. Precauţii

Din cauza conţinutului ridicat în oxalaţi, sucul de sfeclă roşie trebuie consumat cu precauţie de persoanele care au litiază renală (pietre la rinichi).

Abuzul de suc de sfeclă (peste 400 ml.) poate determina o paralizie temporară a corzilor vocale. La sucul de sfeclă consumat simplu, fără suc de morcov, pot apărea stări de greaţă.

NU mai consumați SFECLĂ ROȘIE dacă suferiți de aceste boli!

Desi este un super-aliment, sfecla rosie are si o serie de contraindicatii: NU mai consumati SFECLA ROSIE daca suferiti de aceste boli!

Sfecla rosie este un aliment foarte sanatos, indicat in alimentatia zilnica a ficarei persoane. Are beneficii uriase pentru sanatate.

Testul cu sfeclă roșie. Sfecla rosie vindeca bolile sangele, tumorile sau chiar bolile ficatului.

Citeste si: Ce se întâmplă în organismul tău atunci când mănânci CIORBĂ DE LOBODĂ? Este complet uimitor

Sfecla rosie contraindicatii. In plus amelioreaza varicele, degenerarea maculara si intoxicatiile lente. Sfecla rosie se foloseste sub forma de tratament intern in cazurile de cancer, leucemie, gastrita, ischemie cardiaca, hipertensiune, anemie feripriva, hepatita cronica, diabet si constipatie.

Cu toate acestea, sfecla rosie are anumite contraindicatii. Iata cine nu ar trebui sa o consume.

Testul cu sfeclă roșie. Pietre la rinichi

Conform Harvard Health Blog, sfecla rosie este bogata in oxalati care pot cauza pietre la rinichi. Daca ai deja pietre la rinichi, medicul te poate sfatui sa renunti la consumul de sfecla rosie.

In plus, sfecla rosie creste concentratia de oxalati din urina, ceea ce poate duce la formarea de noi pietre la rinichi.

Testul cu sfecla rosie sanatate
Testul cu sfecla rosie sanatate

Citeste si: Avertismentul medicilor: Ghimbirul poate fi mortal. Când trebuie evitat?

Iritatii ale pielii

Testul cu sfeclă roșie. Desi este rara, aceasta alergie poate aparea la anumite persoane. Reactiile alergice la sfecla rosie includ iritatii, mancarimi si pustule si pot ajunge chiar pana la frisoane si febra. Anumite persoane resimt o constrictie a corzilor vocale, desi acest fenomen este destul de rar.

Testul cu sfeclă roșie. Scadere bruste ale tensiunii arteriale la persoanele cu tensiune mica

Daca ai tensiunea ridicata, acest efect este unul pozitiv. Insa daca tensiunea ta este joasa sau fluctuanta, trebuie sa ai grija. Sfecla poate cauza scaderi bruste ale tensiunii arteriale atunci cand este inclusa in dieta zilnica, din cauza cantitatii bogate de nitrati continuta, conform kfetele.ro.

Testul cu sfeclă roșie. Probleme cu stomacul

Daca suferi deja de probleme gastrointestinale, consumul de sfecla rosie va agrava situatie. Sfecla rosie poate cauza balonare, flatulenta si crampe. Poate duce la diaree sau constipatie

Testul cu sfeclă roșie. Consumul de sfecla rosie poate cauza si dureri abdominale pe fondul acumularii de gaze. O alergie la sfecla rosie poate cauza crampele abdominale.

Citeste si: Laptisor de matca- ce este si cum il folosesti

Cresteri ale glicemiei

Daca ai deja probleme cu glicemia, trebuie sa iti reduci consumul de sfecla rosie. Sfecla rosie are un indice glicemic ridicat, de aceea este cel mai bine sa o eviti cand stii ca ai probleme.

Testul cu sfeclă roșie. Poate afecta ficatul

Sfecla rosie este bogata in fier, magneziu, cupru si fosfor. Un consum ridicat al acestor metale poate duce la acumularea acestora la nivelul ficatului, afectandu-l grav.

Testul cu sfecla rosie sanatate
Testul cu sfecla rosie sanatate

Testul cu sfeclă roșie. Beneficii pentru sănătate

Cu toate acestea, sfecla rosie si sucul de sfecla rosie au fost asociate cu multe beneficii pentru sanatate precum imbunatatirea fluxului sanguin, reducerea tensiunii si cresterea performantei atletice. Multe dintre aceste beneficii se datoreaza continutului de nitrati anorganici.

Citeste si: Tot ce trebuie să știi despre cuișoare- De ce sunt adevărate antibiotice. Calități terapeutice

Testul cu sfeclă roșie. Sfecla rosie poate fi consumata cruda in salate, transformata in suc de sfecla rosie sau murata.

Sfecla rosie contine multi nutrienti si are putine calorii

Este foarte bogata in vitamine si minerale si in acelasi timp este saraca in calorii. De fapt, contine aproape toate vitaminele si mineralele de care ai nevoie.

Testul cu sfeclă roșie. O portie de 100 de grame de sfecla rosie contine:

Calorii: 44

Proteine: 1,7g

Grasimi: 0,2g

Fibre: 2g

Citeste si: Anunț important pentru elevele și studentele din țară! Noi tichete sociale de la Guvern- kfetele.ro

Citeste si: Horoscop zilnic, 25 octombrie 2024: Berbecii sunt hotărâți să își facă ordine în viață. Scorpionii se confruntă cu probleme de sănătate - radioimpuls.ro

Citeste si: O tânără a dispărut misterios după o petrecere din Spania. Poliția crede că a fost zdrobită și incinerată din greșeală- antena3.ro

Vitamina C: 3,6mg

Acid folic: 80mcg

Citeste si: Sfecla roșie: cum se consumă? Cât de bună este dacă o consumi crudă sau coaptă

Vitamina B6: 0,1 mg

Magneziu: 23mg

Potasiu: 305mg

Fosfor: 38mg

Mangan: 0,3mg

Fier: 0,8mg

Calciu: 16mg

Zinc: 0,4mg

Dupa cum vedeti o portie va asigura un aport zilnic foarte bune de minerale si vitamine. Aceasta mai contine si nitrati anorganici si pigmenti, care contribuie si ei la sanatate.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si