Valerica Istrate, o bătrânică în vârstă de 78 de ani, trăiește de pe o zi pe alta, fără ca cuiva să îi pese de suferința ei, după ce copiii ei i-au vândut casa și au părăsit-o. Astfel, bătrâna se luptă în fiecare zi pentru a reuși să se hrănească cumva. 

Copiii bătrânei sunt plecați în străinătate. Femeia nu a mai luat contact cu cei pe care i-a născut și crescut, de când au pus-o să semneze actele pentru a vinde casa, fără a ști ce semnează. 

Citește și: FOTO- Un bărbat este student la 70 de ani! Se întâmplă în Oradea: „Are un entuziasm contagios”

Fabrica la care lucra femeia s-a închis

Femeia nu mai are de mult timp un loc de muncă, după ce fabrica la care lucra s-a închis.

„După moartea lui Nicolae Ceaușescu s-a închis și fabrica unde lucram. Eram deja bătrână, așa că nimeni nu m-a mai primit la alt loc de muncă. Mulți voiau tineri și așa am rămas cu doi copii de crescut, un bărbat mort și fără bani”,  povestește cu lacrimi în ochi Valerica Istrate.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO-EXCLUSIV: Ce influențe are echinocțiul de primăvară?/ Astrolog: ”În această casă se vorbește despre sectorul de sănătate sau despre armată, poliție, pompieri și alte meserii de urgență”

Bătrâna a rămas singură, fără copii

Valerica Istrate s-a lăsat „în mâinile copiilor”, după ce a semnat mai multe acte prin care era de acord, fără să știe, de a vinde casa în care a locuit ani de zile și unde copiii ei au crescut.

În acest punct s-a ajuns deoarece tinerii și-au dorit să facă rost de bani cu orice preț. Aceștia și-au lăsat mama pe drumuri și au plecat în străinătate, de unde nu îi oferă femeii niciun fel de ajutor.

Citește și: VIDEO| Protestele din Franța continuă. Oamenii nu sunt de acord cu reforma creșterii graduale a vârstei de pensionare

„Copiii mei n-au avut ce să facă, pentru că eu n-am avut să le dau bani, ca să se întrețină. Mă bucur că au plecat în străinătate, măcar acolo au unde să muncească și au ce pune pe masă. Nu i-am mai văzut de dinainte de pandemie și nu mai știu nimic de ei. O singură dată m-au căutat și mi-au zis că le pare rău, pentru că am ajuns așa. Dar nu-i interesează de viața mea”,  mărturisește Valerica Istrate.

Citește și: Ce teorie a conspirației a împins o familie de 5 persoane să se arunce în gol de la etajul 7. Detalii șocante

Bătrâna se zbate să trăiască, în ghearele sărăciei

Acum, femeia trăiește la Centrul de Urgență pentru Recuperare și Integrare Socială „C.A. Rosetti” din Iași, dar este nevoită să-și procure singură mâncare, cu ajutorul banilor pe care îi primește din bunătatea și mila celor care o întâlnesc.

Bătrâna are osteoporoză și are colonul fisurat. Pensia mult prea mică  pe care o are îi ajunge doar pentru a-și plăti medicamentele de care are nevoie zilnic.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Citește și: Un păianjen roșu gigant a fost descoperit de către oamenii de știință. Acesta ar putea ataca oamenii

„Tinerețea mea a fost grea, dar acum este aproape imposibil. În fiecare zi, mă gândesc, dacă am cu ce trăi în ziua următoare. Însă când nu o să mai am o să aștept să treacă zilele și să mor”,  mai spune bătrâna, conform  BZI.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si