Ungaria se izolează încă o lună din cauza COVID-19: Graniţele rămân închise!

Măsurile restrictive de intrare pe teriroriul Ungariei au fost prelungite până la finele lunii octombrie 2020. Este sau nu permisă tranzitarea acestei ţări?

Author: Andreea Stoica vineri 02 octombrie 2020 , 09:19

Restricţii Ungaria
Restricţii Ungaria
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ungaria a decis să prelungească, până la sfârşitul lunii octombrie, măsurile restrictive privind accesul în ţară introduse de la 1 septembrie pentru prevenirea extinderii epidemiei de COVID-19, potrivit unui anunţ transmis de şeful de cabinet al premierului Viktor Orban.

Aşadar, accesul străinilor în Ungaria rămâne interzis, cu excepţia tranzitului, călătoriilor de afaceri sau umanitare, convoaielor militare, participării la evenimente importante sportive, culturale şi religioase, exceptaţi fiind şi cetăţenii străini care lucrează în Ungaria, diplomaţii sau alte persoane aflate în călătorii oficiale, scrie Agerpres.

De asemenea, cetăţenii ungari care se întorc din străinătate trebuie să rămână în carantină sau să obţină două rezultate negative la testul pentru coronavirus.

Restricţii Ungaria
Restricţii Ungaria

Ce măsuri mai sunt în vigoare în Ungaria?

Printre alte măsuri care se aplică în Ungaria se numără:

  • măştile au devenit obligatorii în transportul public şi în spaţiile închise (nepurtarea lor fiind sancţionată cu o amendă de 50.000
    de forinţi- 138 de euro)
  • cluburile şi barurile se închid cel târziu la ora 23:00
  • au fost interzise vizitele în spitale şi cămine de bătrâni. 

În Ungaria au fost confirmate în ultima zi 848 de noi cazuri de COVID-19. Bilanţul deceselor asociate noului coronavirus de la începutul epidemiei a ajuns la un total de 781.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si