Valeriu Gheorghiță: ”101 noi cazuri de infectare cu varianta Delta, în România”

Coordonatorul campaniei de vaccinare Valeriu Gheorghița a anunțat, marți, că 101 persoane au fost infectate cu noua variantă Delta. Dintre acestea 8 persoane erau vaccinate.

Author: Răzvan Angelescu marți 20 iulie 2021 , 15:57

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță
Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță[Sursa foto: gov.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Dintre cele 8 persoane care au fost infecate cu nouă tulpină Delta, 6 erau vaccinate cu ambele doze, iar celelalte două, cu o singură doză. El a menţionat că s-au înregistrat şi patru decese la persoane confirmate cu varianta Delta, acestea nefiind vaccinate. 

In Europa s-a înregistrat o creștere a cazurilor de infectare

În ultima săptămână la nivel european s-a înregistrat o creştere de multiplicare a cazurilor: "Pentru perioada 11-17 iulie, la nivel european se constată o creştere a ratei de multiplicare a cazurilor la interval de 14 zile cu 64,3%. Practic această tendinţă de creştere este observată în 20 de ţări europene”, a mai spus acesta

Citeste si: Tulpina Delta, principalele simptome: La ce trebuie să fim atenţi? Anunţ important

Și în România s-a înregistrat o creștere a numărului de infectari, comparativ cu săptămâna precedentă: ”Media cazurilor săptămânale din săptămâna 28 în ţara noastră a fost de 56,6 cazuri, spre deosebire de săptămâna 27, în care a fost de 47 cazuri” a transmis coordonatorul campaniei de vaccinare.  

34% din cazurile identificate, nu au intrat în contact cu persoane deja infectate

Majoritatea persoanelor infectate nu au un istoric de călătorie şi nici contact cu persoane cunoscute a fi infectate: "În 34% din cazurile identificate cu variantă Delta nu s-a găsit nicio legătură epidemiologică legată de istoricul de călătorie sau contact cu persoane cunoscute a fi infectate cu variante Delta, ceea ce, desigur, reprezintă un factor important în ceea ce priveşte transmiterea comunitară”. 

Cele 4 persoane decedate, nu erau vaccinate

Persoanele care au decedat în urmă infectării cu nouă tulpină, nu erau vaccinate.  

Citeste si: Medicul Gheorghiţă: „Estimăm că avem în spatele unui caz pozitiv, probabil de la două până la cinci persoane”


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si