Dintre cele 8 persoane care au fost infecate cu nouă tulpină Delta, 6 erau vaccinate cu ambele doze, iar celelalte două, cu o singură doză. El a menţionat că s-au înregistrat şi patru decese la persoane confirmate cu varianta Delta, acestea nefiind vaccinate. 

In Europa s-a înregistrat o creștere a cazurilor de infectare

În ultima săptămână la nivel european s-a înregistrat o creştere de multiplicare a cazurilor: "Pentru perioada 11-17 iulie, la nivel european se constată o creştere a ratei de multiplicare a cazurilor la interval de 14 zile cu 64,3%.

Practic această tendinţă de creştere este observată în 20 de ţări europene”, a mai spus acesta

Citeste si: Tulpina Delta, principalele simptome: La ce trebuie să fim atenţi? Anunţ important

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Monica Gabor, prima reacție după ce a văzut imaginile cu Irina din România! Unde a dus-o Irinel Columbeanu pe fiica lor înainte să se întoarcă în America și ce a avut de zis fosta soție?- wowbiz.ro

Și în România s-a înregistrat o creștere a numărului de infectari, comparativ cu săptămâna precedentă: ”Media cazurilor săptămânale din săptămâna 28 în ţara noastră a fost de 56,6 cazuri, spre deosebire de săptămâna 27, în care a fost de 47 cazuri” a transmis coordonatorul campaniei de vaccinare.  

34% din cazurile identificate, nu au intrat în contact cu persoane deja infectate

Majoritatea persoanelor infectate nu au un istoric de călătorie şi nici contact cu persoane cunoscute a fi infectate: "În 34% din cazurile identificate cu variantă Delta nu s-a găsit nicio legătură epidemiologică legată

de istoricul de călătorie sau contact cu persoane cunoscute a fi infectate cu variante Delta, ceea ce, desigur, reprezintă un factor important în ceea ce priveşte transmiterea comunitară”. 

Cele 4 persoane decedate, nu erau vaccinate

Persoanele care au decedat în urmă infectării cu nouă tulpină, nu erau vaccinate.  

Citeste si: Medicul Gheorghiţă: „Estimăm că avem în spatele unui caz pozitiv, probabil de la două până la cinci persoane”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si