Valeriu Gheorghiţă: „Avem câteva sute de cazuri de COVID-19 zilnic în România. Se poate ajunge din nou la o creştere a numărului de cazuri”

Valeriu Gheorghiță a vorbit despre numărul cazurilor COVID-19. El a declarat că numărul cazurilor Sars-Cov-2 poate crește oricând, iar în privința vaccinării consideră că oamenii nu pot fi stimulați material pentru a se imuniza.

Author: Georgiana Balaban marți 08 iunie 2021 , 17:35

valeriu-gheorghita-crestere-cazuri-coronavirus
Medicul Valeriu Gheorghiță.[Sursa foto: Facebook]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a anunțat că numărul de îmbolnăviri de COVID-19 raportat în această perioadă indică faptul că „avem un rezervor de unde se poate ajunge din nou la o creştere a numărului de cazuri”.

El a mărturisit că acest lucru este posibil dacă numărul oamenilor care au imunitate faţă de virusul SARS-CoV-2 nu este suficient de mare. Gheorghiță nu crede că stimularea materială a oamenilor ar putea fi determinantă pentru a creşte ritmul campaniei de vaccinare.

Citeste si: Vești bune: Un nou tratament pentru bolnavii de COVID-19, aprobat de Agenţia Europeană a Medicamentului

Ce a transmis Valeriu Gheorghiță

„Este important ca acum să avem activităţi fragmentate, încât în fiecare localitate să existe acces cât mai facil la vaccinare al oamenilor, chiar dacă numărul lor nu este atât de mare cum noi ne-am dori.(...) Este important ca acum să ne face bine temele, să ne pregătim cât mai bine tocmai pentru a evita un alt val de îmbolnăviri pentru că este greu de anticipat

care va fi parcursul din punct de vedere al pandemiei, ţinând cont de faptul că ave cel puţin patru variante virale care sunt de importanţă, care sunt îngrijorătoare şi care în momentul de faţă sunt atent monitorizate la nivel internaţional. Tocmai de aceea trebuie să înţelegem că pandemia nu s-a încheiat şi avem virus circulant, avem câteva sute de cazuri zilnic în România, ceea ce înseamnă că avem un rezervor de unde se poate ajunge din nou la o creştere a numărului de cazuri dacă situaţia populaţiei imunizate- fie prin vaccinare, ideal, fie prin trecerea prin boală- nu este suficient de mare. Deci trebuie să ne menţinem acelaşi obiectiv de imunitate de grup de cel puţin 60-70% tocmai pentru a preveni un val de îmbolnăviri în perioada următoare”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, marţi, într-o conferinţă de presă.

Citeste si: Câte persoane au voie să participe la botez, cununie civilă şi religioasă sau nuntă în starea de alertă din 2021?

valeriu-gheorghita-crestere-cazuri-coronavirus
Valeriu Gheorghiță - Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare covid-19.[Sursa foto: Facebook]

Specialistul a anunțat că nu s-a luat în discuţie un demers privind acordarea de "recompense" celor care se imunizează, el arătând că la nivel local există astfel de iniţiative ale unor companii private.

Citeste si: Ce spune Valeriu Gheorghiță despre medicii care ezită să se vaccineze

„Cred, ca medic, cred că oamenii trebuie să înţeleagă importanţa vaccinării din perspectiva raţionamentului medical şi a protejării sănătăţii, proprii şi a celor din jur. Restul argumentelor, însemnând recompense de orice altă natură, din punctul meu de vedere, astăzi, când vorbim nu consider că sunt suficient de determinante pentru a creşte ritmul campaniei de vaccinare", a adăugat Valeriu Gheorghiţă.

Citeste si: Valeriu Gheorghiță a confirmat: „Ne așteptăm la un val patru și...” Ce urmează în România? Avertisment dur!


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si