Veste bună pentru copii: Se redeschid locurile de joacă în aer liber din Botoşani!

Începând de vineri, 11 septembrie, autorităţile din Botoşani redeschid locurile de joacă în aer liber, urmând ca administratorii acestora să facă dezinfecţia de cel puţin două ori pe zi, să le doteze cu dispensere cu dezinfectant pentru mâini şi să asigure coşuri de gunoi închise cu capac acţionat cu pedală.

Author: Andreea Stoica joi 10 septembrie 2020 , 11:49

Locuri de joacă în aer liber
Locuri de joacă în aer liber
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Prefectura Botoşani a transmis, joi, printr-un comunicat de presă, că din data de 11 septembrie, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis redeschiderea locurilor de joacă în aer liber.

Hotărârea este însoţită de mai multe măsuri care trebuie luate de administratorii locurilor de joacă.

Citeste si: Bolnav de coronavirus, izolat de 5 zile în mașină după ce DSP a uitat de el. „Aici dorm și în spate am bagajul făcut de soție”

“Efectuarea dezinfecţiei de cel puţin două ori pe zi cu produse biocide avizate/autorizate în acest scop; dezinfecţia se va efectua după un program stabilit de către administratorul locurilor de joacă şi în funcţie de programul şcolarilor; Dotarea cu dispenser cu dezinfectant pentru mâini acţionat cu pedală/senzor; Asigurarea unui număr adecvat de coşuri de gunoi închise cu capac acţionat cu pedală, pentru colectarea selectivă a deşeurilor”, se arată în comunicatul Prefecturii Botoşani.

Citeste si: Nelu Tătaru: "Suntem într-un platou dinţat, a doua cocoaşă din primul val. Ar putea urma o pantă ascendentă"

Regulile pentru utilizarea locurilor de joacă

De asemenea, autoităţile au anunţat că trebuie puse afişe cu regulile specifice pentru utilizarea locurilor de joacă.

Citeste si: Coronavirus: se schimbă procedurile pentru pacienții asimptomatici din România

Locuri de joacă în aer liber
Locuri de joacă în aer liber

Prefectul de Botoşani, Dan Nechifor, a transmis că decizia a fost luată având în vedere că la nivelul judeţului contextul epidemiologic este favorabil.

“Redeschidem locurile de joacă cu respectarea tuturor măsurilor de siguranţă sanitară. Decizia vine ca urmare a contextului epidemiologic favorabil în care se află judeţul Botoşani faţă de alte judeţe”, a declarat prefectul judeţului Botoşani.

Citeste si: Nelu Tătaru îndeamnă oamenii să se vaccineze. Ministrul Sănătății trage un semnal de alarmă: „Gripa sezonieră va şubrezi organismul”

De la începutul pandemiei de coronavirus, în judeţul Botoşani au fost confirmate, per total, aproape 1.400 de cazuri de infectare cu COVID-19.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si