Fostul ministru al Energiei Răzvan Nicolescu a declarat în cadrul unei emisiuni TV faptul că această măsură nu are nicio logică, iar costurile vor fi recuperate din tarif.

Gazele casnicilor vor fi plătite din banii celorlalți cetățeni

”Siguri că aceste costuri vor fi recuperate din tarif. Este o prostie populistă, pe care speram să nu o mai văd în România. Cineva trebuie să plătească.

Plătesc companiile? Păi companiile închid și pleacă. Plătește statul? De unde să plătească statul? Probabil vom plăti noi, ceilalți consumatori. Adică este cineva în vârful dealului care vrea să se conecteze, costă 5 milioane de euro. Trebuie să-l conectăm și apoi vom plăti cu toții. Ce vom plăti? La gaz natural, gaz natural care este un combustibil poluant. Cred că suntem într-o altă epocă, suntem cu 2 secole în urmă de cum funcționează această lume.

Fostul ministru al Energiei susține că decizia este o prostie

Aruncăm cu banii pe geam? Trebuie să terminăm cu aceste populisme, cu aceste tâmpenii. Nu este economic. Este o prostie din toate punctele de vedere. Eu îi înțeleg pe acei oameni. Mulți în România se încălzesc cu paie, cu coceni, cu ce găsesc. Trebuie ajutați, dar nu așa. Sunt alte soluții: vorbim de pompe de căldură, de panouri fotovoltaice.

De ce mai construim  3- 4 centrale nucleare? De ce ne-am dus în America, am semnat un contract și luăm împrumuturi ca să construim centrale nuclare? Ca oamenii să se încălzească pe electric. Mai avem gaz pentru câțiva ani. Ce-o să facem? O să cumpărăm gaze de la ruși?”, a mai declarat acesta.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Scene greu de privit pentru salvamontiștii care au intervenit în salvarea fetei atacate de urs- wowbiz.ro

Sursa: economica.net


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si