Veste bună pentru români! Nelu Tătaru anunță când va ajunge vaccinul COVID-19 în țară

Ministrul Sănătății a anunțat că, o parte dintre români vor beneficia de acest tratament încă de la finalul lunii decembrie, atunci când o primă tranșă va ajunge în țară.

Alina Raducu, marți 27 octombrie 2020 , 12:19

Veste bună pentru români! Nelu Tătaru anunță când va ajunge vaccinul COVID-19 în țară
Veste bună pentru români! Nelu Tătaru anunță când va ajunge vaccinul COVID-19 în țară
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Dacă vaccinul va ajunge la finalul anului, procesul efectiv de vaccinare va debuta odată cu luna ianuarie a anului 2021”, mai spune oficialul Guvernului.

Citeste si: Dominic Fritz anunţă o nouă strategie de testare pentru a combate epidemia de COVID-19

Nelu Tătaru dezvăluie când va ajunge vaccinul COVID-19 în România

Vin vești mai bune, chiar și după toată această perioadă critică în care se află România din cauza pandemiei de COVID-19. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a dezvăluit, marți, că o primă tranşă a vaccinului împotriva coronavirusului ar urma să ajungă în România la sfârşitul lunii decembrie.

Ministrul a precizat că primii care vor fi vaccinați sunt cei care lucrează în sistemul sanitar

”Se discută despre un vaccin SARS-CoV-2. Avem acele discuții cu Comunitatea Europeană, suntem angrenați. Avem o primă transă care ar trebui să vină la sfârșitul lui decembrie şi să începem vaccinarea în ianuarie. Intenția noastră este să vaccinăm tot personalul medical în acea perioadă”, a spus Nelu Tătaru la videoconferința Profit Health Forum, potirvit România TV.

Citeste si: Cât de repede se pierde imunitatea la coronavirus - un nou studiu îngrijorător

Tot în conferința la care a luat parte, marți, Ministrul Sănătății a mai declarat că în prezent sunt pregătite peste 1.200 de locuri pentru Anestezie și Terapie Intensivă (ATI), fiind ocupate peste 800 (823 la raportarea de luni)

Totodată, Nelu Tătaru a afirmat că până la finalul lunii speră să existe încă 200 de paturi. În același timp, ministrul a mai spus că paturile de la Terapie Intensivă se eliberează doar prin vindecare sau deces.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si