Vești bune pentru copii. Alocațiile vor fi majorate de la 1 ianuarie 2022

Comisia de muncă a Camerei Deputaţilor a decis ca alocațiile copiilor să fie majorate la data de 1 ianuarie 2022 cu rata inflației de la acest moment. Află câți bani în plus vor primi copiii.

Author: Andreea Bolocan marți 15 iunie 2021 , 16:17

Cresc alocațiile copiilor camera deputatilor
Cresc alocațiile copiilor[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Președinta Comisiei de muncă de la Camera Deputaţilor, Oana Țoiu, a ținut să clarifice marți, 15 iunie 2021, faptul că alocațiile vor fi majorate în data de 1 ianuarie 2022 și faptul

că acestea nu vor fi nicidecum micșorate.

Micșorarea alocațiilor nu va avea loc

" Următoarea majorare a alocaţiilor o să fie în ianuarie 2022 cu rata de inflaţie de la acest moment. Vreau să clarific că niciuna dintre modificările realizate astăzi la comisie nu prevede micşorarea alocaţiilor, aşa cum a mai fost menţionat în parte din dezbaterile din comisie şi în spaţiul public. Niciuna dintre prevederile şi niciuna dintre propuneri nu se referea la micşorarea alocaţiilor.

Citeste si: Proiect în Guvernul României: Alocații diferențiate în funcție de veniturile părinților

De asemenea, Oana Țoiu a mai făcut precizări referitoare la ce modificări au fost făcute la ritml de creștere al alocațiilor

”Ceea ce a fost astăzi adoptat în Comisia de muncă şi protecţie socială confirmă punctul de vedere al Guvernului României şi este ritmul de creştere al alocaţiilor. A fost modificat similar cu amendamentele adoptate în Senat, indexarea de la 20% care urma să aibă loc în iulie anul acesta cu indexarea cu rata inflaţiei de la 1 ianuarie 2022", a spus Oana Ţoiu, preşedintele Comisiei de muncă de la Camera Deputaţilor.

Cu cât vor crește alocațiile copiilor

Comisia pentru muncă a dat raport de adoptare în forma venită de la Senat a ordonanţei de urgenţă 123/2020 privind alocaţiile de stat pentru copii. Proiectul urmează să intre miercuri la votul plenului Camerei Deputaţilor.

Așadar, comisia a estimat faptul că la data de 1 ianuarie 2022 alocaţia pentru copii ar putea creşte cu puţin peste 10 lei.

Citeste si: Alocațiile copiilor, înghețate până la 1 ianuarie 2022. Anunțul făcut de ministrul Muncii

Alocațiile vor crește în fiecare an

În urmă cu câteva zile, premierul Florin Cîţu a susţinut că alocaţiile vor creşte în fiecare an. Totul pe baza un plan transparent şi predictibil.

Alocațiile vor crește în fiecare an[Sursa foto: PixaBay]

„La Senat, amendamentele care arată un nou calendar de creștere a alocațiilor, următoarea fiind 1 ianuarie 2022, a fost votat de toți membrii coaliției. La Camera Deputaților nu știu din ce motive s-a întârziat acest lucru, deși toți avem același motiv de predictibilitate, transparență și reducere a deficitului bugetar în perioada următoare, de aceea dacă, și în spațiul public văd că există informații că proiectul de lege, chiar dacă aprobat, ați văzut Colația a decis să meargă pe varianta de la Senat, primim semnale din partea opoziției că va fi atacat acest proiect de lege la CCR. În aceste condiții mă văd nevoit să aprob ordonanță de urgență în ședința de guvern pentru a mă asigura că menținem stabilitatea financiară a României”, a declarat Florin Cîţu.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si