Vești bune pentru pensionari. Ce anunț a făcut Ministrul Muncii

Ministrul Muncii, Raluca Turcan a făcut publică informația că s-a ajuns la un minim istoric cu privire la numărul de dosare de pensii restante la recalculare. Mai exact, au mai rămas de soluţionat numai 139 de dosare, din cele aproape 19.000 câte erau în ianuarie 2020.

Author: Andreea Bolocan marți 09 februarie 2021 , 17:20

raluca turcan ministrul muncii pensii restante dosare de pensii
Ministrul Muncii, Raluca Turcan[Sursa foto: Facebook]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

În cadrul unei postări făcute pe pagina sa de Facebook, Raluca Turcan a mai precizat și faptul că în cazul celor 139 lipsesc documentele necesare recalculării, lipsuri care pot fi completate doar de beneficiari şi care nu ţin de competenţa caselor

de pensii.

România, minim istoric al dosarelor de pensii restante

În acest moment suntem la un minim istoric în ceea ce priveşte numărul de dosare de pensii restante la recalculare: au mai rămas de soluţionat doar 139 de dosare de pensii naţionale, din cele aproape 19.000 câte erau în ianuarie 2020.

Mai mult, în cazul celor 139 de dosare rămase lipsesc, în mare parte, documentele necesare pentru recalculare – lipsuri care pot fi completate doar de beneficiari şi nu ţin de competenţa caselor de pensii.

România se află la un minim istoric în ceea ce priveşte numărul de dosare de pensii restante la recalculare[Sursa foto: protv.ro]

În ceea ce priveşte pensiile internaţionale, 1.700

de dosare restante de acest fel au fost rezolvate doar în ultimele trei săptămâni. Astfel, numărul celor care rămân de soluţionat este de circa 3.700, de la o restanţă de 5.400 la momentul preluării mandatului.”

Citeste si: Orban: Pensiile vor creşte de la data de 1 ianuarie 2022

Raluca Turcan a făcut la începutul anului solicitări la casele de pensii pentru a se urgenta rezolvarea dosarelor de pensii restante și se pare că aceste solicitări au dat roade, deoarece majoritatea caselor de pensii au respectat această solicitare.

”M-am bucurat să văd că multe case de pensii au înţeles solicitarea făcută la începutul anului, de a urgenta rezolvarea dosarelor restante. Am făcut ieri, împreună cu Preşedintele Casei de Pensii, Daniel Baciu, o nouă analiză a rezultatelor, pentru a identifica judeţele unde este nevoie de o mobilizare mai bună la nivelul caselor de pensii, pentru recuperarea restanţelor.”

Noile măsuri luate de către Ministerul Muncii

Ministrul Muncii a declarat că se vor lua noi măsuri pentru intensificarea ritmului de lucru unde va fi posibil acest lucru.

Citeste si: Ministrul Energiei, despre facturile la curent: "Este o formă de escrocherie”

”Vom lua măsuri pentru intensificarea ritmului de lucru acolo unde este cazul, astfel încât, treptat, să nu mai avem situaţii în care se depăşeşte termenul legal de soluţionare.”

Totodată, Raluca Turcan a ținut să le mulțumească în cadrul postării făcute pe pagina sa personală de Facebook, tuturor angajaților din casele județene de pensii care au făcut eforturi mari pentru a recupera întârzierile.

”Le mulţumesc angajaţilor din casele judeţene de pensii care au făcut eforturi mari pentru a recupera întârzierile şi pentru că înţeleg cât de important este ca pensionarii să beneficieze de drepturile lor, conform muncii depuse.”

De asemenea,  aceasta a mai precizat că va stabili ”un calendar pentru modernizarea condiţiilor de lucru în casele de pensii, astfel încât pe viitor, munca angajaţilor să se poată desfăşura cât mai bine cu putinţă, spre beneficiul celor care au muncit o viaţă întreagă şi care îşi aşteaptă, la timp, toate drepturile cuvenite conform legii”.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si