”Am aprobat OUG cu privire la compensarea preţului la energie electrică şi gaze naturale. Vorbim despre o compensare de 5,2 milioane de gospodării la energie electrică, aproximativ 13 milioane de români şi de 2,2 milioane de gospodării conectate la reţeaua de gaze, aproximativ peste 65 la sută din totalul populaţiei”, a declarat, luni seară, la finalul şedinţei de Guvern, Virgil Popescu, Ministrul Energiei.

Cum vor beneficia românii de compensare

Pentru a beneficia de compensare, românii vor trebui să se încadreze într-o limită de consum de 30-200 kilowați pe lună sau 150-1000 pe toată perioada 1 noiembrie 2021 – 31 martie 2022.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a explicat faptul că mecanismul de compensare va fi simplu: ”Mecanismul va fi unul foarte simplu. Oamenii nu trebuie să facă absolut nimic, doar trebuie să urmărească să se încadreze în tranşele de consum. Pentru energia electrică vorbim despre un consum mediu lunar între 30 şi 200 de kilowaţi”. 

Citeste si: Nou record pe piața europeană: Prețurile la gaz înregistrează creșteri uluitoare

Popescu a explicat că va fi permisă o abatere de 10% 

”Nu suntem absurzi înţelegem că totul este estimat, aşa că avem o abatere de 10 la sută”, a mai explicat ministrul. 

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Larisa de la „Casa Iubirii” și-a făcut iubit! Primele imagini cu bărbatul care i-a furat inima- wowbiz.ro

Compensarea se va face faţă de un preţ de referinţă de 68 de bani pe kW, iar Guvernul compensează 21 de bani pe kW la energia electrică, iar la gaze naturale, sistemul este acelaşi.

Se are în vedere un reţ de referinţă de 150 de lei 

150 de lei preţul de referinţă al gazului. Este cel mai mic preţ. Vom compensa 25% din valoarea gazului”, a mai declarat Virgil Popescu. 

Ministrul Virgil Popescu

[Sursa foto: mainnews.ro]

Citeste si: VIDEO| După ce s-au scumpit toate, și hainele vor avea prețuri mai mari începând din această toamnă

Impactul financiar total asupra bugetul de stat este de 1,3 miliarde de lei, cea mai mare parte a sumei fiind pentru compensarea facturilor de gaze naturale.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si