Noaptea muzeelor s-ar putea tranforma în noaptea protestelor. Angajații din muzee vor boicota evenimentul anual în care românii pot vizita gratuit instituțiile culturale. De ce fac asta, știe colega mea, Georgiana Grimm. 

Boicot de noaptea muzeelor

Dacă plănuiați să profitați de Noaptea Muzeelor, trebuie să știți că multe instituții din toată țara au anunțat că vor avea ușile închise.

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Mădălin Ionescu, în doliu! Prezentatorul TV a dat vestea cumplită printre lacrimi: „S-a stins. Am trăit cu o durere imensă ultimele lui clipe”- wowbiz.ro

Citește și: Noaptea Muzeelor în 2024: Programul evenimentelor din București și marile orașe ale țării

Angajații muzeelor vor ieși în strada sâmbătă noapte, când ar fi rebuit să aibă loc evenimentul. Muzeografii boicotează Noaptea Muzeelor din cauza salariilor mult prea mici. Aceștia cer majorarea lor cu 20 la sută. O altă mulțumire este faptul că venitul unui debutant este mai mare decăt al unor angajați cu zeci de ani experiență.

Premierul, Marcel Ciolacu a declarat că nu va răspunde la acest șantaj și le-a cerut muzeografilor să facă serviciul pentru care au fost angajați.

De altfel, Raluca Turcan, ministrul culturii, a anunțat că salariile celor din muzee ar putea fi majorate în ședința de Guvern de mâine.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si