Un i ncident  cutremurător, petrecut la Timișoara, trage un semnal uriaș de alarmă către toată lumea. Un bătrân și-a pus capăt zilelor, măcinat de singurătate. O vecină a încercat să îl înduplece, însă nu a avut succes. Specialiștii spun că în această perioadă, mulți dintre bunici nu au cu cine să împartă bucuria sărbătorilor pascale, iar astfel ajung să se scufunde în depresie.

Unul din patru vârstnici suferă din cauza singurătății, a transmis Christian Sabbagh.

Bunicii, măcinați de singurătate

,,Scaunul ăsta l-am pus aici. Și eu am stat aici și nu l-am lăsat!''

Este mărturia cutremurătoare a femeii care a încercat să îi salveze viața vecinului ei în vârstă de 74 de ani, dar în zadar. Înainte să comită gestul fatal, bărbatul a venit în apartamentul vecinei sale și i-a spus ce are de gând.

,,M-am așezat aici și i-am zis peste mine nu treci!''

,,A fost la mine de dimineață, el mi-a zugrăvit balconul, s-a uitat la balcon și la un moment dat am observat că ceva nu e în regulă cu el. I-am făcut cafea și nu, nu...vrea să se arunce''.

Bărbatul nu s-a lăsat înduplecat. A plecat într-un suflet din apartamentul vecinei sale de la etajul 7 și a urcat până la ultimul etaj.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?- wowbiz.ro

,,Cum l-ați văzut? Suferea de depresie, l-ar fi afectat și moartea soției. Da, aia da. Foarte tare. O viață împreună''.

,,După ce a murit soția, a fost trist''.

Cei care l-au cunoscut, povestesc că îl măcina singurătatea de când îi murise soția, în urmă cu 4 ani. Mâine ar fi urmat să meargă la spital pentru o intervenție chirurgicală, dar nu a mai apucat.

,,Nu are cu cine să stea. E prea singur. Prea singur. Singurătatea, da. Voiam să meargă la un azil, s-a tot interesat''.

Cât de apăsătoare și periculoasă e bătrânețea, au dorit câțiva tineri să arate într-un experiment, care a ajuns viral în mediul online. Au petrecut ore bune într-o cameră precum cea a bunicilor, fără a avea contact cu alți oameni.

Citeste si: Adriana Bahmuțeanu și George Restivan s-au despărțit! Mesajul pe care vedeta l-a lăsat pe rețelele de socializare. “Viața merge înainte!”- kfetele.ro

Citeste si: REMA, show exploziv pe scena festivalului Electric Castle 2024. Ce a spus artistul nigerian despre femeile din România- radioimpuls.ro

Citește și: Cine e Andra, tânăra condusă pe ultimul drum, la doar 24 de ani? A agonizat pe patul de spital timp de două săptămâni. De ce boala ar fi suferit?

,,Să stai acolo toată ziua, pe un scaun....la TV a început o emisiune despre urși...nu înțeleg de ce mă mai uit''.

,,Din păcate este foarte greu să scapi de singurătate.

Dacă vrei să scapi din această cameră, sună pe cineva mai în vârstă și spune-i că îți e dor de el! Pe rioada sărbătorilor e adesea asociată cu familie, bucurie și prieteni, însă pentru mulți bătrâni din România aceste zile pot fi extrem de dificile din cauza sentimentului de singurătate'', a declarat Aurelia Marcoane, psihoterapeut.

Bătrânii pot simți un gol emoțional profund ce poate duce la depresie, anxietate și chiar suicid.

Unul din patru vârstnici din România se confruntă cu un grad ridicat de singurătate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si