Icoanele pe sticlă și obiectele artizanale pot reprezenta cel mai potrivit cadou pentru cei dragi de sărbători. Două tinere din Cluj realizează astfel de produse cu ajutorul unor tehnici foarte vechi și total inedite. În micul lor atelier, Maria pictează icoane, iar Andreea realizează accesorii și bijuterii din sticlă de murano, a transmis Simona Pătruleasa.

Cadourile lucrate manual, alegerea perfectă

Maria Teodorescu este unul dintre puținii artiști din țara noastră care pictează icoane pe sticlă. Ea folosește însă o tehnică veche și extrem de rară prin care da viață desenelor colorate cu teme religioase.

Tânăra a realizat o întreagă colecție de icoane speciale pentru sărbătorile Pascale. Picturile ilustrează sfinți sau scene din Biblie, și sunt foarte potrivite acestei perioade. De altfel, tânăra și-a dorit mult să readucă la viață modele vechi transilvănene.

Maria Teodorescu, artist plastic- Mi se pare că icoanele se potrivesc mult acestei sărbători, ne aduc aminte cumva de obiceiuri, tradiții și de aceea a venit natural colecția de icoane.

Pentru realizarea unei astfel de icoane, pictorița  lucrează în mai multe etape, pe durata a 3-4 zile. Iar acestea sunt cele mai abordabile, căci în palmaresul ei are și lucrări cu teme rare, a căror execuție este mult mai complexă.

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Îngropat de viu, un bărbat a fost salvat ca prin minune după 4 zile de stat sub pământ- wowbiz.ro

Maria Teodorescu, artist plastic- Aș putea spune că anul acesta, dintre tot ce am realizat e zodiacul..e

prima oară când îl realizez. Era și în colecția mentorului meu de pe valea Sebeșului, e o temă foarte rară pentru că sunt și niște simboluri puțin la limita canonului creștin.

Citește și: VIDEO- Românii petrec în stil oriental, la Oradea. Sute de localnici și turiști au dat frâu liber distracției

Operele de artă care ies din mâinile tinerei reprezintă cadouri perfecte pentru sărbătorile de Paște. O variantă la fel de spectaculoasă sunt și creațiile unei alte tinere iubitoare de frumos, Andreea. În micul ei atelier din centrul Clujului ea realizează diferite accesorii și bijuterii din sticlă de murano, lucrate manual.

Tânăra și-a dorit că bijuteriile ce ies din mâna ei să fie nu doar unice, ci și în pas cu tendințele. Creațiile Andreei cuprind forme de fructe sau flori colorate.

Andreea Tolgyi, artizan- Am început cu măceșe, apoi am continuat cu măslinele, lămâile și de ceea ce sunt foarte încântată este setul de cătină, mai ales cerceii.

Cele două artiste, Andreea și Maria colaborează pentru diverse evenimente și își promovează reciproc produsele. De altfel, tinerele lucrează sub același acoperiș, căci împart același atelier.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si