Capii lumii interlope din România, unii urmăriți internațional, au ajuns influenceri pe internet, rivalizând cu artiști celebri și cu actori. Sunt urmăriți de sute de mii de tineri și adolescenți când se laudă cu banii câștigați din fărădelegi și când amenință cu moartea rivalii. E un fenomen periculos, spun specialiștii, care avertizează că asemenea personaje au ajuns idoli, iar cei care sunt cu ochii pe ei le copiază și comportamentul.

Citeste si: VIDEO| Mafiot român, prins după două luni

Adrian Beleaua, cel mai urmărit influencer al lumii interlope 

Cel poreclit Adrian Beleaua, nimeni altul decât fratele mai mic al temutului Costel Corduneanu de la Iași, este, de departe cel mai urmărit influencer al lumii interlope.

Are aproape 200 de mii de urmăritori pe Tik-tok, rivalizând cu artiști cunoscuți și cu actori. De remarcat, însă, că nu mai postează imagini cu săbii și pistoale, cum o făcea în trecut.

Lumea e la curent acum cu viața individului, care postează filmări scurte de la evenimentele la care e părtaș, din vacanțe sau din sala de forță, unde se antrenează ca un veritabil luptător.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Peste 250 de mii de oameni l-au văzut în timp ce împărțea cârnați la câinii din curți. Dar au putut să-l vadă și între palmieri- unde s-a dus cu un gând precis: să-și amenajeze exotic propria curte!

Citeste si: VIDEO| Fulgy de la Clejani a comis-o din nou și este în vizorul Poliției! Ce a făcut de data asta

Lider din clanul Sportivilor, amenințări sub nasul poliției

Aproape 40 de mii de urmăritori are și Mircea Nebunu, unul din liderii clanului Sportivilor din Capitală. Individul se răfuiește cu dușmanii și online, sub nasul poliției și de față cu mii de tineri care îl ascultă, lansează amenințări dure...

După ce îi mai trec nervii și atunci când nu poartă războaie, împărtășește cu urmăritorii trăiri din viață sau pilde despre viață. Mai nou, pare a fi priceput și la pandemia de Covid!

Citeste si: Ingrijorator- interlopii sunt influenceri

Influenceri de pe lista Most Wanted a poliției

Iată-l și Anaser Duduianu- aflat pe lista Most Wanted a poliției- acuzat de șantaj și tâlhărie. El e bine mersi în străinătate și e extrem de prezent pe tik-tok- unde are aproape 20 de mii de urmăritori. Cel mai recent filmuleț postat pare să fie mai degrabă o amenințare!

Și nu sunt singurii interlopi destule probleme penale- dar care au devenit influenceri... Romi Neguș din Oradea e la fel de vestit pe rețelele de socializare.

Psihologi: Exemplele acestea negative prind foarte ușor la tineri 

Îngrijorător e că sunt urmăriți de mulți tineri și adolescenți care fac din ei adevărați idoli, spun specialiștii.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

„Exemplele acestea negative prind foarte usor la tineri, nu? De exemplu, frumos pozitiv, mhm, te lasă rece la vârsta adolescenței, tinereții. Cam ăsta e fenomenul psihologic”, spune Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist.

Grav e că mulți din cei care sunt cu ochii pe astfel de indivizi le pot copia comportamentul și pot comite infracțiuni cu violență.

Polițiștii sunt cu mâinile legate în asfel de cazuri, de multe ori fiind doar spectatori la festivalul de amenințări care curge în online.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: