"Cei mai mulți cred că accidentele rutiere se întâmplă din cauza neatenției sau pur și simplu, din ghinion. Dar o nouă cercetare arată că și vopseaua mașinii poate influența riscul de a fi implicat într-un eveniment pe șosea. Ce culori sunt cele mai predispuse la accidente aflăm de la colega mea, Ellvira Costache. Bună dimineața, Ellvira", a transmis Simona Pătruleasa.

Ce mașini fac accident mai des?

"Bună dimineața, bun găsit, tuturor! Cei de la CarVertical au analizat mașinile care figurează cu accident rutier în aplicație și a observat că unele dintre ele au accidente mai des decât celelalte.  Haideți să vedem care este topul culorilor cu cel mai mare risc.

Pe primul loc, surprinzător, sunt mașinile care au caroserii maro. Acestea figurează în aplicație cu cele mai multe accidente, peste jumătate dintre ele au înregistrat daune totale sau parțiale.

Mașinile galbene sunt pe locul doi, cu un procent asemănător. Cincizeci la sută dintre autoturismele galbene, verificate de companie, au avut daune. E posibil, explică cei care au făcut studiul, să aibă legătură cu personalitatea șoferilor. Cine alege o astfel de mașină are o fire plină de energie și vrea să fie în centrul atenției, deci e posibil să aibă un comportament mai agresiv în trafic.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Betty Salam rupe tăcerea după ce s-a spus că și-ar fi înșelat soțul cu Iuly Neamțu! Cum comentează zvonurile despărțirii de Cătălin Vișănescu: „Da, sunt om! Și eu am probleme”- wowbiz.ro

La fel se întâmplă probabil și în cazul mașinilor roșii, care sunt pe locul trei în topul nostru. Roșul este de obicei o culoare folosită pentru caroseriile mașinilor sport. Astfel ne dăm seama că proprietarii lor iubesc viteza și riscul.

Mașinile negre vin pe locul patru, cu o rată de patruzeci și nouă virgulă unu la sută. O cauză ar putea fi faptul că se disting mai greu pe lumină scăzută, iar dacă adăugăm și ingredientul viteză rezultatul este cel din statistici.

Cele mai puțin avariate sunt mașinile albe sau gri cu un procent de numai patruzeci și patru la sută. Asta se întâmplă, probabil, pentru că șoferii sunt persoane mai conservatoare și mai puțin agitate care sunt mai predispuse să respecte regulile în trafic", a transmis Ellvira Costache.

Citește și: VIDEO- Mașină incendiată după moartea câinelui. Bărbatul a confundat șoferul care i-a lovit animanul de companie


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si