VIDEO | Cinci adolescenți cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani au murit înecați, după ce au intrat în Siret să se răcorească

Cinci adolescenți cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani și-au pierdut viața după ce au intrat în Siret să se răcorească! Doi dintre ei erau frați.

Author: M.A. luni 02 august 2021 , 15:28

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Tinerii au fost avertizați, dar au ignorat pericolul uriaș iar curenții puternici i-au tras la fund. E o tragedie cu repetiție: 70 de români s-au înecat numai în ultimele 2 luni.

Imaginile dramatice din timpul operațiunilor de căutare au fost surprinse lângă localitatea Filipești. Pe malul Siretului, un tânăr este resuscitat de paramedicii SMURD.

Citeste si: Incident șocant: Un copil de 8 ani, mama și bunicul acestuia au murit înecați în râul Motru

Între timp, pompierii caută alte 4 victime

Cu toții erau prieteni și au plecat de acasă ieri, căutând o oază de răcoare.

Efortul salvatorilor a fost în zadar! Toți cei 5 adolescenți au fost scoși fără suflare din apă iar manevrele de resuscitare au fost abandonate.

Doi dintre ei erau frați și nu știau să înoate. Cu toții au ignorat avertismentele sătenilor și au intrat în apă ca să se răcorească. Dar curenții au fost prea puternici și i-au tras la fund.

Citeste si: O altă fată a dispărut în apele Dunării

Tinerii aveau vârste cuprinse între 14 și 18 ani

Nenorocirea s-a produs la limita dintre județele Neamț și Bacău, într-un cot al Siretului. Apa nu e foarte adânc, dar curenții sunt puternici și îi încurcă inclusiv pe înotătorii experimentați.

70 de români s-au inecat în ultimele 2 luni

Cu toții au căutat răcoarea în mare, în râuri sau chiar în apa unor balastiere.

Citeste si: ISU București-Ilfov, avertisment pentru cetățeni: ”Supravegheaţi permanent copiii...”

Pompierii spun că ar trebui să ne scăldăm doar în locurile special amenajate pentru așa ceva. În rest, suntem puși în pericol de adâncimea pe care nu o putem estima și de curenții extrem de puternici. Iar operațiunie de căutare-salvare sunt rar încununate de succes.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si