Plimbările în aer liber și relaxarea în natură sunt din ce în ce mai căutate de către locuitorii marelor orașe. În ceea ce îi privește pe bucureșteni, există un loc special în inima Capitalei care este o adevărată oază de relaxare.

Parcul Sticlăriei este considerat a fi cea de-a doua deltă a Bucureștiului și este un loc cu adevărat unic. O plimbare prin acest parc seamănă mai mult cu o ieșire la pădure.

Aici, zgomotul orașului este mai departe de locuitori, care se pot bucura de relaxare printre sute de copaci și numeroase specii de păsări.

Parcul Sticlăriei se întinde pe o suprafață de 5 hectare și se află în Sectorul 2 din Capitală, lângă Spitalul clinic Nicolae Malaxa, în apropiere de Parcul Morarilor. Intrarea în Parcul Sticlăriei se face din Strada Ion Șahighian. 

parcul sticlariei, parc capitala, parcuri bucuresti

Istoria Parcului Sticlăriei din București

Parcul Sticlăriei a fost înființat pentru prima dată în perioada regimului comunist. La acea vreme, acest loc era preferat în special de către muncitorii de la Fabrica de Sticlă „Sticerom”, de unde vine și numele parcului. Inițial, zona a fost o exploatare de nisip. În timpul săpăturilor însă, s-a ajuns la pânza freatică. Astfel a apărut lacul din cadrul parcului

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Timp de 30 de ani lacul a fost lăsat în paragină, astfel că a devenit cu timpul o groapă ilegală de gunoi și loc de întâlnire pentru persoanele fără adăpost. Chiar și așa, în jurul lacului a luat naștere un adevărat ecosistem iar întreaga zonă a fost cucerită de natură, care și-a intrat din ce în ce mai mulot în drepturi. În ultimii ani Parcul Sticlăriei a fost curățat și amenajat, iar acum reprezintă un adevărat magnet pentru iubitorii de natură și de liniște.

parcul sticlariei, parc capitala, parcuri bucuresti

În Parcul Sticlăriei nu există locuri de joacă sau aparate pentru exerciții, așa cum se găsesc în multe altele, însă cu o singură plimbare cei care îl vizitează pot să descopere zeci de specii de păsări, printre care se numără lișițe, rațe, găinușa de baltă, pescăruși și multe altele.

Parcul Sticlăriei este deschis în fiecare zi între orele 06:00-24:00 și este destinat doar accesului pietonal, asta înseamnă că plimbările cu bicicleta nu sunt permise și nici accesul cu animale de companie, pentru a nu avea de suferit speciile care își duc traiul acolo.

Sursa foto: Facebook Asociația Parcul Natural Văcărești/ Facebook Parcul Sticlăriei


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si