Close sidebar
Close sidebar

VIDEO- Ocolim gustul și alegem prețul. Cumpărătorii din piețe râvnesc la căpșunile românești, dar le aleg pe cele de import, din cauza prețurilor mari. ,,Nu sunt bani''

Cumpărătorii din piețe aleg căpșunile de import, din cauza prețurilor mult prea mari. Iată cât costă un kilogram de fructe produse în țară, față de cele din Grecia sau Turcia!

Redactia Stirile Kanal D,

Ocolim gustul și alegem prețul [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Gustul sau prețul? Este dilema cumpărătorilor din piețe care râvnesc la căpșunele românești, proaspăt ieșite pe tarabe. Totuși, le aleg pe cele de import, din cauza prețurilor prea mari. Un kilogram de fructe produse în țară sunt de trei ori mai scumpe față de un kilogram de căpșune din Grecia sau Turcia, a transmis Simona Pătruleasa.

Ocolim gustul și alegem prețul

În cea mai mare piață din Craiova, căpșunele de import fac concurență fructelor românești. Strălucitoare, de un roșu intens, dar și cu un preț care nu depășește 7 lei pe kilogram, fructele aduse din străinătate iau ochii clienților. Mai ales că pe etichetă nu este specificată proveniența lor.

Citește și: VIDEO: Poftiți cozonacii „de aur”! Cât au ajuns să coste aceștia înainte de Paște?

,,Ați întrebat-o pe doamna ce fel de căpșune sunt? Nu, că n-am încredere, dar le-am mirosit eu. După miros mi-am dat seama că sunt căpșune românești'', a spus o clientă.

În realitate însă:

,,Care au românești scrie, mami, vezi că scrie? La mine scrie Super Dulci. Și astea de unde sunt? Astea sunt de Turcia''.

Citeste si: Ea este presupusa iubită a lui CRBL. Câți ani are și cu ce ocupă tânăra. Cei doi au fost surprinși împreună- kanald.ro

Citeste si: Larisa de la „Casa Iubirii” și-a făcut iubit! Primele imagini cu bărbatul care i-a furat inima- wowbiz.ro

Cu această lipsă de informații, dar și mânați de prețurile mici, clienții cumpără fructele de import, doar-doar să-și facă pofta.

,,Cele românești sunt mai bune, automat. Dar nu sunt bani'', a spus o clientă.

,,Eram sigur că sunt din Turcia, că nu puteau să fie atât de ieftine dacă erau din 22 de lei am văzut românești'', a spus altă clientă.

Un kilogram de căpșune românești ajunge să coste 25 de lei, aproape cât trei kilograme jumătate de căpșune din import. Asta spre bucuria comercianților care vând fructe din Grecia sau Turcia.

,,Nu e ca a noastră, românească, dar e bună că ne gândim la preț că nu sunt bani'', a spus Gabriel Marin, comerciant fructe de import.

Citeste si: Virginia, întrebare neașteptată pentru Patrick: „Patrick, îți pare rău că m-ai chemat la camera roșie?”- kfetele.ro

Citeste si: Care au fost primele cuvinte rostite de Florin Piersic, după ce s-a trezit din anestezie? Medicii, noi detalii despre procesul de recuperare- radioimpuls.ro

Pe de altă parte, producătorii din Oltenia își îmbie clienții cu mirosul aromat al cășpunelor proaspete. Puțini sunt însă cei care aleg calitatea în detrimentul prețului.

,,Noi avem clienții noștri care s-au învățat și care preferă să plătească un ban în plus și să mănânce calitate'', a spus Oana, producător.

,,Românești de Olt. Eu sunt patriot de felul meu și nu-mi permit să cumpăr de alea turcești. Chiar dacă alea sunt 6,99 și astea sunt 16 lei, încercăm să mâncăm românește'', a spus un client.

În circa două săptămâni, producătorii estimează că prețul căpșunelor românești va scădea la 10 lei pe kilogram, în timp ce fructele de import nu vor depăși 5 lei/kg.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI