Kievul şi Moscova au efectuat mai multe schimburi de prizonieri de la începutul invaziei ruse a pe 24 februarie.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a confirmat schimbul a 144 de soldaţi cu Rusia

"144 de războinici ucraineni au fost aduşi acasă din captivitatea rusă. 59 militari ai Gărzii Naţionale, 30- din Marină; 28- din armată, 17 grăniceri, 9 militari, 1 poliţist.

Cel mai în vârstă dintre eliberaţi are 65 de ani, cel mai tânăr 19. În special, 95 de apărători ai Azovstal se întorc acasă. Sunt recunoscător Serviciului de Informaţii pentru Apărare a Ucrainei şi tuturor celor care au lucrat pentru acest rezultat. Vom face totul pentru a aduce acasă fiecare bărbat şi femeie ucraineană", a spus preşedintele ucrainean.

Citeste si: Zelenski îndeamnă liderii NATO să accepte mai repede aderarea Ucrainei: „Ucraina nu a plătit suficient?”

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."- wowbiz.ro

La începutul lunii mai a mai avut loc un schimb şi a implicat 41 de ucraineni. Cele două ţări au schimbat, de asemenea, cadavrele soldaţilor ucişi la mijlocul lunii iunie, ceea ce a permis Ucrainei să recupereze rămăşiţele a 64 de apărători ai oţelăriei Azovstal din Mariupol.

Richard Branson a vizitat Ucraina şi a promis că va ajuta la reconstrucţia sa

"Unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de afaceri din lume, Richard Branson, a vizitat Ucraina. El este mai mult decât un antreprenor. Este un vizionar, un om care lucrează pentru progres şi cea mai bună tehnologie pentru întreaga omenire. A venit în Ucraina şi a vizitat Hostomel, unde a discutat, în special, despre posibilitatea de a reconstrui aeroportul şi de a construi "Mriya", cea mai mare aeronavă din lume.

Venirea lui este un semnal foarte puternic pentru toată lumea că Ucraina va rezista acestui război. Şi îi sunt recunoscător domnului Branson pentru disponibilitatea sa de a se alătura reconstrucţiei postbelice a ţării noastre", a spus Zelenski.

Citeste si: O nouă lege stârnește controverse în Rusia: Oricine va putea fi desemnat „agent străin”

Richard Branson, este unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si