UPDATE- Judecătorii din Bulgaria au decis, marţi, că Elena Udrea va fi extrădată în România, dar decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel de la Sofia.

Potrivit Digi 24, judecătorii bulgari care au discutat cererea de extrădare a Elenei Udrea au decis ca aceasta să fie etrădată în România pentru a-şi ispăşi pedeapsa de şase ani primită în Dosarul Gala Bute.

 

Decizia magistraţilor nu este însă definitivă, ea putând fi atacată cu apel în termen de cinci zile, la Curtea de Apel de la Sofia.  

Joi, judecătorii bulgari au decis că Udrea va rămâne în arest preventiv până în 19 aprilie şi au cerut informaţii de la autorităţile române cu privire la condiţiile de detenţie de care ar beneficia pe durata încarcerării.  

Ministerul Justiţiei anunţat, joi seară, că a primit solicitarea de informaţii, urmând ca Administraţia Naţională a Penitenciarelor să ofere răspunsul necesar.  

În 7 aprilie, Elena Udrea a fost condamnată definitiv la şase ani de închisoare, ea părăsind ţara înainte de pronunţarea sentinţei.  

Udrea a fost prinsă în Bulgaria, când încerca să treacă graniţa în Grecia.  

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Mădălin Ionescu, în doliu! Prezentatorul TV a dat vestea cumplită printre lacrimi: „S-a stins. Am trăit cu o durere imensă ultimele lui clipe”- wowbiz.ro

La ora 14:00 judecătorii bulgari ar trebui să înceapă procesul Elenei Udrea care se va prezenta din nou în faţa instanței din Bulgaria. 

Citeste si: Ea este femeia înjunghiată de soț pe străzile din Brașov. Tavi a lovit-o pe Alina până când lama cuțitului s-a rupt

Ceea ce se va întâmpla astăzi are un rol important în proces, va fi o hotărâre în primă instanţă, însă nu una definitivă, fostul ministru al Turismului va putea să atace această decizie.

Vedem însă dacă judecătorii bulgari vor considera dacă Udrea poate sau nu să fie predată autorităţilor din țara noastră.

Citeste si: O nouă lovitură pentru șoferii români. Sancțiunea intră în vigoare din 27 aprilie

Important este că Ministerul Justiţiei, prin intermediul Tribunalului Bucureşti, a trimis în Instanței de la Sofia toate actele care expun condiţiile din închisorile din România.

Ce se va întâmpla cu Elena Udrea

Mai mult decât atât, inclusiv din închisoarea Târgşor, acolo unde se cunoaște că Elena Udrea a fost arestată preventiv în urmă cu câțiva ani.

Citeste si: Polițiștii efectuează percheziții în două județe, într-un dosar de înşelăciune. Indivizii vindeau fictiv mașini pe internet

Citeste si: Tavi Colen, mărturisiri despre trădarea din trupa Talisman. Artistul nu îl poate uita Alin Oprea. „Trădarea de la un frate nu se uită ușor. Mi-a luat absolut toată viața mea de artist.”- kfetele.ro

Citeste si: Jennifer Lopez și Ben Affleck s-au despărțit? Cum a apărut artista la premiera filmului- radioimpuls.ro

În această închisoare, fostul ministru al Turismului din România declara că a fost tratată urât, că sunt condiţii foarte rele, dar mai ales a fost ameninţată cu moartea. 

Este important ce va spune astăzi Elena Udrea şi cu siguranţă magistrații bulgari vor lua în calcul şi ce spun autorităţile din țara noastră.

Citeste si: Klaus Iohannis participă astăzi la o videoconferință alături de Joe Biden, lideri UE şi NATO. Ce teme se vor discuta

Elena Udrea îşi doreşte foarte mult să facă închisoare la domiciliu, în Bulgaria, unde şi-a închiriat un apartament sau în Grecia unde a solicitat azil politic. 

Citeste si: Emmanuel Macron afirmă că dialogul cu Vladimir Putin a intrat în impas după descoperirea ororilor din Ucraina


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si