Ministrul Justiției, Alina Gorghiu a anunțat luni care este procedura de repatriere în cazul fostului preşedinte al CJ Neamţ, Ionel Arsene, informează Digi24. Acesta a fost condamnat la 6 ani și 8 luni de închisoare pentru săvârșirea a două infracțiuni de trafic de influență.

Ionel Arsene repatriat

El este Ionel Arsene.

[Sursa foto: Facebook]

Citește și: "Numai părinţii victimelor de la 2 Mai să nu fii". Procesul lui Vlad Pascu, sub lupa ministrului Justiţiei, Alina Gorghiu

Ionel Arsene, celulă special pregătită în România

În acest moment, el se află în Italia, acolo de unde a transmis printr-o echipă de avocați că există un risc ridicat de suicid dacă este încarcerat în România.

„Fugarul Ionel Arsene încearcă să scape de întoarcerea din România prin invocarea condiţiilor medicale. Încearcă practic să suspende predarea sa în România, care este o decizie definitivă a Curţii de Casaţie din Italia, care a decis în noiembrie anul trecut predarea lui autorităţilor din România. Arsene a fost condamnat la 6 ani şi 8 luni pentru săvârşirea a două infracţiuni de trafic de influenţă în martie 2023. Prin echipa de avocaţi, a încercat anumite tertipuri pentru a suspeda predarea imediată în România, a invocat că are depresie şi că există un risc ridicat de suicid dacă ar fi încarcerat în penitenciarele din România. Procedura se apropie de final. Urmăreşte domnia sa şi echipa sa aplicarea art 23 alin 4 din decizia cadru care reglementează mandatul european de arestare şi care spune că în circumstanţe excepţionale, legate de punerea în pericol a vieţii şi sănătăţii persoanei căutate,

predarea poate fi suspendată temporar ”, a declarat Alina Gorghiu luni, potrivit News.ro.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Îngropat de viu, un bărbat a fost salvat ca prin minune după 4 zile de stat sub pământ- wowbiz.ro

Ionel Arsene repatriat

El este Ionel Arsene.

[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Cătălin Cherecheș, adus sub escortă în România. Ce se va întâmpla cu el, după 21 de zile în care va fi închis la Penitenciarul Rahova?

Acesta ar urma să stea pe secţia pentru bolnavi neuropsihici de la Penitenciarul Botoşani, care a fost de curând renovată. Ministerul Justiției a transmis aceste informații și în Italia, astfel încât aceștia să dispună predarea cât mai repede.

Totodată, instituția a mai anunțat că până, pe data de 9 aprilie 2024, de la începutul anului, au fost aduse în ţară 233 de persoane fugare, cei mai mulţi fiind din Marea Britanie- 66, Germania- 54 şi Italia- 31.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si