
1 din 3 | Ovăzul este nelipsit din dieta unui medic oncolog din Statele Unite

2 din 3 | Alimentul de la micul dejun care te păzește de cancerul de colon. Un medic oncolog îl consumă în fiecare dimineață

3 din 3 | Ovăzul, aliment-minune pentru micul dejun
Un aliment-minune este nelipsit din dieta unui medic oncolog din Statele Unite. Celebrul doctor Suneel Kamath spune că îl consumă în fiecare dimineață.
Un medic aflat în prima linie a crizei cancerului de colon în rândul tinerilor a dezvăluit că este dovedit științific că micul dejun previne boala.
Dr Suneel Kamath, un medic oncolog specializat în cancerul colorectal cu debut precoce la Clinica Cleveland, a declarat pentru DailyMail.com că toate cercetările arată cum calciul și fibrele pot proteja împotriva bolii mortale.
Având în vedere acest lucru, expertul în cancer de colon spune că micul dejun este masa perfectă pentru a împacheta aceste ingrediente.
Ovăzul cu lapte sau iaurt, nelipsit din micul dejun al medicului
Medicul american spune că ovăzul, care face parte din categoria cerealelor integrale, este o sursă excelentă de fibre și care, la fel ca calciul, s-a dovedit că protejează împotriva cancerului de colon.
Ovăzul conține multe fibre și are efectul de a curăța colonul și de a hrăni bacteriile „bune”.
Fibrele participă în colon la procesul numit fermentație, care produce microbi benefici care ajută la protejarea împotriva cancerului de colon.
Ovăzul, aliment-minune pentru micul dejun
Un studiu recent sugerează că consumul a trei porții (90 de grame) de cereale integrale zilnic reduce riscul de cancer colorectal cu 17%.
Dacă preferați să vă consumați micul dejun din mers, Dr Kamath sugerează să îți faci un smoothie cu ovăz, iaurt și lapte.
Când vine vorba de produse lactate, un studiu recent a constatat că o cantitate suplimentară de 300 mg de calciu pe zi- aproximativ cantitatea dintr-un pahar mare de lapte- ar putea fi asociată cu o scădere cu 17% a riscului de cancer de colon.
Oamenii de știință au analizat datele alimentare de la peste 542.000 de femei pentru a investiga legătura dintre 97 de produse și nutrienți și șansele ca o persoană să dezvolte cancerul.
Descoperirile au arătat că alimentele și băuturile bogate în calciu, cum ar fi laptele și iaurtul, au fost legate de un risc mai mic de diagnosticare la vârsta de 16 ani și peste.