SMS-urile pline de formulari banale pe care le primim de Anul Nou devin chiar enervante, atunci cand cel care le trimite, nu se oboseste nici macar sa le personalizeze. Un expert in comunicare ne arata care sunt cele mai neinspirate urari si ne spune cum sa evitam cliseele scrise in noaptea de Revelion.
Milioane de mesaje ne trimitem, an de an, de sarbatori insa chiar daca vin din partea celor dragi putine ne bucura intr-atat incat sa mai raspundem cu "multumesc!"... La mijloc, nu e vreo filosofie-ascunsa!
Florin Diumea, expert comunicare si marketing: Au fost irelevante, nici nu mai stiu de unde le-am primit. Nu am spus absolut nimic. Desi erau multe randuri nu au transmis absolut nimic.
Urarile curg in valuri de Craciun, dar mai ales de Revelion. Nesterse rapid, ne sufoca mesageria.
Florin Diumea: Tu ai citi un astfel de mesaj? Nu-l citesti pana la capat. Un mesaj in primul rand pe un telefon, daca are mai mult de 3, 4 randuri deja ne pierde.
Pe langa faptul ca sunt lungi, aproape toate mesajele de Anul Nou sunt copiate de pe internet. Multe dintre ele arata ca niste opere literare nereusite.
Cu putina dibacie, scapam din noianul de clisee, spune Florin Diumea. Specialist in comunicare, el ne sfatuieste sa fim concisi si originali.
"Un mesaj este un instrument de marketing, fie ca este vorba de marketing personal sau marketing de afaceri.
"Ca intotdeauna de Anul Nou gandul ne trimite la colegii de munca, la familie, de si la familie ar mai merge putin personalizat. Si la final sa-ti semnezi mesajul, este un cod, intra intr-un cod de etica".
Mare atentie insa... Daca scrieti numele persoanei dragi in mesaj, aveti grija si nu-l trimiteti altcuiva. Astfel de erori va pot baga in bucluc in noaptea dintre ani!