Calendar ortodox 3 februarie 2021. Ce sfinți sunt prăznuiți astăzi

Astăzi, 3 februarie 2021, sunt prăznuiți mai mulţi sfinţi importanţi, despre care fiecare credincios trebuie să ştie. Deși nu este Cruce Roșie în calendar, această sărbătoare de azi este importantă.

Andreea Bolocan, miercuri 03 februarie 2021 , 09:26

calendar crestin ortodox sfintii praznuiti pe 3 februarie 2021 sarbatoare azi cruce neagra
Sfinții prăznuiți pe data de 3 februarie
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

În fiecare an, pe data de 3 februarie sunt sărbătoriţi mai mulţi sfinţi importanţi. Aceştia sunt: Sfântul Simeon, Sfâna proorociţă Ana, Sfântul Adrian, Sfântul Evul, Sfântul Vlasie Bouarul, Sfântul Azaria, Sfântul Pavel, Sfântul Simon şi Sfântul Claudiu.

Sfânta proorociță Ana a rămas văduvă, după ce soţul ei cu care a trăit timp de şapte ani a murit. Atunci, ea a rămas la Templu şi L-a slujit pe Dumnezeu prin post şi rugăciune și și-a dedicat întreaga viață credinței. La patruzeci de zile de la naşterea Domnului în trup, Sfânta Ana l-a văzut la Templu şi a proorocit despre El mai departe, către ceilalţi: „Acest prunc este Domnul, Cel ce a întărit cerul şi pământul; Acesta este Hristos, despre Care au proorocit toţi proorocii. Deci, făcându-se acestora astăzi pomenire, însemnăm şi propovăduim pogorârea şi iubirea de oameni pe care a făcut-o pentru noi Dumnezeu”.

Rugăciune pentru înțelegere în casă

De multe ori se întâmplă să ne confruntăm cu neînțelegeri în casă, fie cu familia sau cu persoana iubită. Iată o rugăciune care te va ajuta să treci mai repede peste aceste situații delicate.

Citeste si: VIDEO- Preoții ne învață cum să ne luptăm cu energiile negative din jurul nostru

„Doamne Iisuse Hristoase,

Mântuitorul nostru, trimis ai fost de Dumnezeu-Tatăl pe pământ ca să salvezi neamul omenesc de la moarte, Care prin însăşi a Ta răbdare neclintită şi smerenie necuprinsă ai suferit batjocură, răni, cruce şi moarte, fără împotrivire.

Vino între noi şi-n casa noastră, precum în mijlocul ucenicilor Tăi ai venit după Înviere zicându-le „Pace Vouă!” şi ai liniştit sufletele lor înfricoşate şi întristate. Mântuitorul şi ocrotitorul vieţii noastre, linişteşte sufletele noastre zbuciumate şi înviforate.

Pacea Ta ce-a nestricată dă-ne-o nouă, Iubitorule de oameni, nu precum o dau oamenii. Şi bucuria Ta fă-o deplină în noi, astfel ca nimic să nu zdruncine credinţa şi liniştea familiei noastre”.

Rugăciunea Dreptului Simeon

Citeste si: VIDEO- Preoții ne vorbesc despre puterea rugăciunilor la Dumnezeu

Acum slobozeşte pe robul Tău, Stăpâne, după cuvântul Tău, în pace, că văzură ochii mei mântuirea Ta, pe care ai gătit-o înaintea feţei tuturor popoarelor; lumină spre descoperirea neamurilor şi slava poporului Tău Israel.

Calendar ortodox 2021, 3 februarie. Sfinţii zilei. Sfânta Prorociţă Ana

Alături de Sfântul Simeon la Întâmpinarea Domnului a fost şi Sfânta Prorociţă Ana, fiica lui Fanuil, din neamul lui Aşer care a fost măritată şapte ani şi după moartea soţului ei a rămas să locuiască la Templu pentru tot restul zilelor. Ea s-a învrednicit să-l vadă pe Fiul lui Dumnezeu când a fost adus la patruzeci de zile de la naşterea sa în trup şi a făcut prorocii pe seama lui către toţi cei prezenţi.

Pe 3 februarie în calendarul ortodox 2021 mai sunt pomeniţi:

Sfinţii Mucenici Adrian şi Evul;

Sfântul Nicolae al Japoniei;

Prorocul Azaria;

Sfantul Mucenic Vlasie Bouarul;

Sfantul Claudiu;

Mucenicii Pavel şi Simon;

Sfântul Igantie din Mariopol


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Elena Udrea și Ioana Băsescu condamnate la închisoare în dosarul campaniei pentru... Elena Udrea și Ioana Băsescu condamnate la închisoare în dosarul campaniei pentru Băsescu. Ce pedeapsă au primit
demamici.ro
Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir... Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir într-un hotel, nicidecum ca o pacientă” | Demamici.ro
b1.ro
Cine sunt cei doi bărbați sechestrați și uciși în apartamentul din Onești Cine sunt cei doi bărbați sechestrați și uciși în apartamentul din Onești
monitorulcj.ro
Incendiu la Spitalul din Câmpia Turzii! Pompierii intervin de urgență Incendiu la Spitalul din Câmpia Turzii! Pompierii intervin de urgență
infoactual.ro
Cale nouă pentru o ZODIE în luna martie! Astrolog: Se schimbă TOTUL Cale nouă pentru o ZODIE în luna martie! Astrolog: Se schimbă TOTUL
infoactual.ro
Ce se întâmplă când Luna Plină intră în Fecioară! Astrolog: „Atenție la vise!” Ce se întâmplă când Luna Plină intră în Fecioară! Astrolog: „Atenție la vise!”
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si