În ultima perioadă de timp, prețul carburanților a crescut semnificativ. Acestei sume i se alătură și taxele de autostradă pe care oamenii trebuie să le plătească pentru a nu se confrunta cu diverse probleme.

Cât costă să mergi cu mașina în Grecia în 2023?

Cât costă să mergi cu mașina în Grecia în 2023?

Cât costă să mergi cu mașina în Grecia în 2023?

Thassos este una dintre cele mai vizitate și iubite locuri de vacanță din Grecia. Motivul este acela că, pe lângă peisajele superbe pe care le oferă, este o insulă accesibilă pentru a merge cu mașina personală.

Pentru a ajunge pe Insula Thassos, distanța pe care românii trebuie să o traverseze este de 600 km. Această distanță poate fi străbătută în 9-10 ore.

Citește și: Trei destinații de vară în Grecia. Peisajele sunt de vis

Pentru o distanță de 600 km, este nevoie de aproximativ 40 de litri de motorină sau 52 de litri de benzină. Un lucru foarte util pe care trebuie să îl cunaoscă românii, este acela de a alimenta din țară. Din Bulgaria sau Grecia, prețul carburanților este mai mare față de România.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: „Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea- wowbiz.ro

Pentru mașinile pe motorină, prețul ajunge și la 332 lei. Cei care conduc mașini pe benzină, costul poate ajunge la 250 lei. În Grecia, prețul carburanților poate fi și de 10-12 lei pe litru. Pe insule, prețul poate crește.

Care este cel mai bun traseu?

Cât costă să mergi cu mașina în Grecia în 2023?

Cât costă să mergi cu mașina în Grecia în 2023?

Traseul cel mai comun pe care românii îl parcurg pentru a ajunge pe insula Thassos este București-Giurgiu-Ruse, urmând ca mai apoi să traverseze Bulgaria către – Veliko Tarnovo – Tulovo – Stara Zagora – Dimitrovgrad – Haskovo – Kardjali – Makaza – Nimfea – Komotini – Keramoti

– Thassos. 

De asemenea, pentru a ajunge în Bulgaria, șoferii trebuie să parcurgă un cost de trecere de la Giurgiu-Ruse. Acesta are o valoare de 15 lei. Vinieta care trebuie plătită este de aproximativ 40 lei pentru o săptămână. În Grecia nu este necesraă plata, decât dacă șoferii aleg să meargă pe autostradă. În acest caz se vor plăti 1,3 euro.

Pentru a ajunge pe insula Thassos, este necesar să fie luat feribotul. La acesta se vor adăuga 19 euro, pentru autoturismul sub 4,25 metri lungime sau 23 euro pentru mașinile cu lungime mare. Adulții trebuie să plătească și ei 5 euro. Copiii cu vârsta între cinci și zece ani trebuie să plătească 3 euro.

Suma pe care o plătesc românii este de aproximativ 550 lei, în funcție de numărul de persoane și combustibil.

Citește și: VIDEO- Grecia, Turcia și Bulgaria rămân destinațiile preferate ale românilor pentru vacanța de vară

 

 

Sursa: Kanald.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si