Câte cazuri de COVID-19 au fost înregistrate în lume după un an de pandemie

Peste 118 milioane de contaminări cu COVID-19 şi mai mult de 2,6 milioane de decese asociate au fost înregistrate în lume, de la un an, de când Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat pandemie.

Alina Raducu, joi 11 martie 2021 , 10:03

Câte cazuri de COVID-19 au fost înregistrate în lume după un an de pandemie
Câte cazuri de COVID-19 au fost înregistrate în lume după un an de pandemie
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Joi se împlineşte un an de când OMS, după mai multe întruniri, a anunţat că epidemia de COVID-19 poate fi caracterizată ca pandemie.

Când a fost descoperit Coronavirusul în Wuhan? 

Pe 11 martie 2020, de la descoperirea coronavirusului în Wuhan (China), la finalul lui 2019, peste 118.000 de oameni din 114 ţări fuseseră infectaţi. Mai mult de 90% dintre cazuri, în China şi Coreea de Sud. Numărul deceselor la nivel mondial depăşise atunci 4.200.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS, a precizat atunci că „mai multe ţări au demonstrat că acest virus poate fi eliminat şi controlat”.

Pandemia de COVID-19 nu are legătură cu gravitatea bolii, ci cu răspândirea geografică. Conform OMS, o pandemie este declarată când o boală nouă pentru care oamenii nu au imunitate se răspândeşte în lume peste aşteptări.

În prezent, la nivel mondial, peste 118 milioane de persoane au fost infectate cu virusul SARS-CoV-2 şi au fost raportate mai mult de 2,61 milioane de decese asociate, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins.

Care este cea mai afectată țară din lume privind numărul deceselor din cauza virusului SARS Cov-2?

SUA este cea mai afectată naţiune din lume, cu peste 29,1 milioane de infectări şi 529.203 decese asociate. După care urmează India, cu 11,26 milioane de cazuri şi 158.063 de decese asociate.

Brazilia a înregistrat, în premieră, peste 2.000 de decese zilnice asociate Covid-19, iar rata infecţiilor cu SARS-CoV-2 este în creştere, fapt pus de experţi pe seama noilor variante ale coronavirusului.

Câte cazuri de COVID-19 au fost înregistrate în lume după un an de pandemie
Câte cazuri de COVID-19 au fost înregistrate în lume după un an de pandemie

Citeste si: Arafat: „Împreună am putea totuşi să păstrăm situaţia mai controlabilă, însă încercăm să găsim soluţii cum să eludăm...”

Ţara sud-americană, Brazilia, este a doua cea mai afectată din lume, din punct de vedere al bilanţului deceselor, cu 270.656. Numărul înregistrat miercuri a fost de 2.286. În aceeaşi zi au fost înregistrate şi 79.876 de contaminări noi.

Opoziţia, experţii sanitari şi o bună parte din populaţie îl învinuiesc pe preşedintele Jair Bolsonaro care a minimalizat continuu riscul prezentat de Covid-19.

Mai mult, săptămâna aceasta, el le-a transmis oamenilor să „nu se mai plângă”.

În total, Brazilia a înregistrat puţin peste 11,2 milioane de contaminări.

Sistemul sanitar în majoritatea marilor oraşe braziliene se află sub o mare presiune. Cele mai multe spitale sunt aproape de colaps.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS, a declarat că situaţia din Brazilia este „foarte îngrijorătoare”.

Rusia a înregistrat până acum 4,3 milioane de cazuri şi 88.773 de decese asociate

Totodată, Mexicul este ţara cu una dintre cele mai mari rate de deces asociate Covid-19. Aici au fost înregistrate 2,14 milioane de cazuri şi 192.491 de decese.

Cât priveşte Europa, Regatul Unit este ţara cea mai afectată, cu 4,24 de milioane de cazuri şi 125.222 de decese asociate. Îi urmează Franţa, Spania, Italia şi Germania.

Citeste si: O nouă tranşă de vaccin anti-COVID AstraZeneca soseşte astăzi în România


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Marian Drăgulescu iubește din nou, după două mariaje eșuate. Cine este femeia care i-a... Marian Drăgulescu iubește din nou, după două mariaje eșuate. Cine este femeia care i-a furat inima gimnastului
spotmedia.ro
Lider sindical, despre cazul Pitești: Foarte mult exces de zel combinat cu prostie.... Lider sindical, despre cazul Pitești: Foarte mult exces de zel combinat cu prostie. Demisiile sunt praf în ochi, trebuie proceduri, o nouă lege și un nou statut Interviu
spotmedia.ro
Dezastrul de la Interne păstorit de premierul Cîțu. Nu doar Covid ucide Dezastrul de la Interne păstorit de premierul Cîțu. Nu doar Covid ucide
b1.ro
Dramă în fotbalul românesc: încă un nume care a scris istorie a murit! Dramă în fotbalul românesc: încă un nume care a scris istorie a murit!
infoactual.ro
Previziuni Carmen Harra despre război: Va schimba lumea pentru totdeauna Previziuni Carmen Harra despre război: Va schimba lumea pentru totdeauna
infoactual.ro
Nu spune niciodată ASTA! Arsenie Boca: Se pedepseşte cu matca focului! Nu spune niciodată ASTA! Arsenie Boca: Se pedepseşte cu matca focului!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si