Centre de vaccinare COVID-19, din Capitală. 29 sunt blocate temporar la programare

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) precizează că a solicitat autorităţilor abilitate să pună la dispoziţie situaţia privind centrele de vaccinare existente la nivel naţional.

Author: Georgiana Balaban joi 11 martie 2021 , 07:23

centre de vaccinare coronavirus
Vaccinarea anti coronavirus.[Sursa foto: google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

În Bucureşti, sunt 59 de centre de vaccinare operaţionalizate, cu 116 fluxuri de vaccinare. Dintre acestea, sunt 36 de fluxuri pentru personalul din domeniul apărării, ordinii publice şi siguranţei naţionale. Dintre fluxurile pentru populaţie, 29 sunt blocate temporar la programare, întrucât personalul face parte din echipele mobile de vaccinare.

Citeste si: Persoane imunizate în ultimele 24 de ore. Anunțul oficial

"Pentru documentarea şi lămurirea informaţiilor care pot aduce atingere modului în care se desfăşoară procesul de vaccinare, CNCAV a solicitat în regim de urgenţă autorităţilor abilitate punerea la dispoziţie a situaţiei privind centrele de vaccinare existente la nivel naţional, cu precădere la nivelul municipiului Bucureşti", a arătat CNCAV.

Astfel, conform datelor puse la dispoziţie de Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, în Capitală există la acest moment 59 de centre operaţionalizate, cu 116 fluxuri de vaccinare. Din totalul acestora, 86 de fluxuri sunt destinate pentru administrarea vaccinurilor produse de companiile BioNTech/Pfizer şi Moderna, iar 30 de fluxuri sunt destinate pentru vaccinul produs de compania Oxford/AstraZeneca.

Citeste si: Testarea în masă anti-COVID-19 a angajaţilor din zona industrială

Citeste si: Legătura neștiută dintre Alex Pițurcă și avocata sa. Cine este, de fapt, Silvia Uscov, cea care îl reprezintă în dosarul în care este cercetat- kanald.ro

Citeste si: „Nașa mi-a dat un mesaj” Armin Nicoară, la cuțite cu Georgiana Lobonț după zvonurile divorțului! Care este adevărul despre căsnicia artistei- wowbiz.ro

Din cele 86 de fluxuri, 26 sunt organizate în centre care aparţin Sistemului Naţional de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională.

Centre vaccinare CORONAVIRUS

centre de vaccinare coronavirus
Centre de vaccinare covid-19 la Timișoara.[Sursa foto: google]


"Precizăm că 29 de fluxuri din cele 60 active pentru vaccinarea populaţiei sunt blocate temporar la programare, până la 15 martie a.c., dată la care se va finaliza administrarea rapelului persoanelor vaccinate cu prima doză. Blocarea temporară a fluxurilor a fost impusă ulterior începerii procesului de vaccinare cu echipe mobile, având în vedere că acestea sunt dislocate din rândul personalului vaccinator al centrelor respective. Facem menţiunea că blocarea temporară a fluxurilor nu a îngrădit în niciun fel programarea la vaccinare, întrucât nivelul de ocupare a locurilor în aceste centre era maximal", a subliniat CNCAV.

Citeste si: Care dintre vaccinuri sunt eficiente împotriva variantei de COVID-19 din Brazilia

De asemenea, din cele 30 de fluxuri alocate imunizării persoanelor cu vaccinul de la compania AstraZeneca, 20 sunt active pentru populaţie, iar 10 pentru personalul din domeniul apărării, ordinii publice şi siguranţei naţionale.

"Menţionăm, totodată, că pentru centrele de vaccinare din Sistemul Naţional de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională existente la nivel naţional, a fost limitată alocarea dozelor de vaccin, la aproximativ 1000 doze/zi, de la momentul diminuării cantităţilor de doze livrate României de companiile producătoare, pentru asigurarea imunizării categoriilor vulnerabile prioritizate în procesul de vaccinare, conform Strategiei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19", a precizat sursa citată.nr cuvinte: 718

Citeste si: „Când îmi dădea o palmă, vedeam stele verzi și îmi țiuia timpanul.” Oana Roman, despre întâmplările chinuitoare din copilărie- kfetele.ro

Citeste si: Dimineața Nebună: Un bărbat a sunat panicat la 112 să reclame că o femeie străină e în patul lui. Ce au descoperit polițiștii la fața locului este de-a dreptul bizar- AUDIO- radioimpuls.ro

Citeste si: Vești proaste! Sunt la un pas de carantină. Primarul a făcut anunțul. Ce oraș ar putea intra în izolare

CNCAV aminteşte că, pentru creşterea ritmului de vaccinare, începând de miercuri în Bucureşti au fost deschise pentru programare 5 fluxuri pentru imunizarea cu vaccinul de la Moderna. Programarea se adresează persoanelor vulnerabile care, potrivit Strategiei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv persoane cu vârsta peste 65 de ani, persoanele aflate în evidenţe cu boli cronice, cu vârsta minimă de 18 ani, persoane încadrate într-un grad de handicap, însoţitorii acestora şi persoanele care locuiesc la acelaşi domiciliu cu acestea.

"Analiza efectuată la nivelul municipiului Bucureşti este extinsă la nivel naţional şi poate fi prezentată oficial în cel mai scurt timp pentru eliminarea oricăror suspiciuni de încălcare a principiilor de etică şi de echitate socială.
Susţinerea principiului transparenţei şi comunicarea optimă a datelor şi informaţiilor de interes au reprezentat şi reprezintă obiective prioritare pentru CNCAV, iar propagarea în spaţiul public a unor aspecte care pot afecta credibilitatea modului în care se derulează campania de vaccinare sunt de natură a induce confuzie în rândul populaţiei generale asupra desfăşurării procesului de vaccinare în România", a transmis CNCAV.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si