Astfel, dacă la alte ministere sunt câte două persoane propuse pe listă, pentru Ministerul Agriculturii ar fi una singură, mai exact George Cățean.

Cine este George Cățean, propus pentru funcția de ministru al Agrigulturii în noul Guvern?

George Cățean, împreună cu cei doi frați ai săi, deține o fermă în județul Braşov, care are în proprietate peste 1.500 de ovine şi mai mult de 100 de vaci.

Produce brânzeturi şi preparate din carne, pe care le vinde în mai multe magazine proprii şi locale, precum şi alte supermarketuri din țară.

"Sunt nepot de cioban. În momentul de față, avem un business în agricultură, împreună cu ceilalți doi frați, avem o fermă de creștere de vaci de lapte, precum și oi. Din 2013, facem și procesare, tot mereu am făcut și procesare, dar din 2013, suntem și furnizori ai unui retailer, pe produs tradițional. Este un business pe care l-am dezvoltat, un business cu o cifră de afaceri de câteva milioane, aproape un deceniu de activitate în acest domeniu, a putut dovedi faptul că se pot face lucruri și-n zona fermelor integrate pentru că asta este cheia, materia primă să o procesezi și mereu să faci și partea de comercializare", declara George Cățean, la momentul numirii sale ca secretar de stat MADR.

Totodată, George Cățean a studiat marketing în cadrul Universității Transilvania din Brașov. Acesta este activ în mai multe organizații non-guvernamentale, cu implicare locală și regională.

Cine este George Căţean, ministrul propus la Agricultură în noul Guvern Cioloş

Cine este George Căţean, ministrul propus la Agricultură în noul Guvern Cioloş

[Sursa foto: Facebook George Cetățean]

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Anca Molnar, condusă pe ultimul drum! Scene sfâșietoare au avut loc la căpătâiul make-up artistei. Soțul și fiul ei nu s-au dezlipit de sicriu- wowbiz.ro

Citeste si: Dacian Cioloş, CV şi declaraţie de avere: Ce studii are premierul propus de Iohannis?

În anul 2013, a fost coordonator al proiectului Transhumanța, proiect desfășurat în cinci țări de pe lanțul carpatic. În 2017, a hotărât să se implice în Platforma România 100, organizație în cadrul căreia a coordonat Comunitatea Tematică “Agricultură și dezvoltare rurală”. Începând cu 2018, s-a implicat în pregătirea și dezvoltarea viitorului partid politic PLUS în Regiunea Centru. A pus bazele rețelei naționale de responsabili rurali PLUS și a contribuit la programul electoral al candidaților din mediul rural.

De asemenea, din anul 2019, este membru al Biroului Național PLUS, cu responsabilitate pentru mediul rural și organizare.

În decembrie 2020, George Căţean a candidat pentru un loc în Senat pe lista Alianţei USR-PLUS Braşov (din partea PLUS), însă redistribuirea voturilor l-a lăsat fără locul de senator.

George Cățean a fost destituit pe 8 septembrie 2021 din funcția de secretar de stat în Ministerul Agriculturii, printr-o decizie a premierului Florin Cîțu.

Citeste si: Oana Roman și-a exprimat părerea despre huiduielile aduse lui Babasha la concertul Coldplay: „Suntem un popor rasist, neevoluat, înapoiat. Dacă sunteți oameni evoluați, de ce huiduiți?”- kfetele.ro

Citeste si: Chris Martin, dezamăgit de reacția românilor: "Poate nu înțelegeți ce fel de oameni aveți în România". Liderul formației Coldplay a explicat decizia de a-l invita pe Babasha să cânte alături de ei- radioimpuls.ro

Astfel, la momentul actual, în noul Guvern se discută propunerea lui George Cățean, nu pentru funcția de secretar de stat MADR, ci pentru cea de ministru al Agriculturii.

Citeste si: Scumpiri în masă. Alimentele de bază au prețuri cu cel puţin 25% mai mari


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si