Ciorba de potroace te reface după mesele de sărbători. Cum se prepară corect. Rețeta, pas cu pas

Ciorba de potroace e preparatul cu care românii se dreg după masa copioasă de sărbători. Doar că puțini știu să o prepare corect. Iată rețeta!

Mircea Pop, duminică 03 ianuarie 2021 , 11:06

Ciorba de potroace te reface după mesele de sărbători
Ciorba de potroace te reface după mesele de sărbători
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ciorba de potroace este perfectă pentru a ajuta organismul să își revină după mesele pline de sărbători. Iată rețeta perfectă pentru acest fel de mâncare!

Ciorba de potroace. Ingrediente

500 g tacâmuri de pui, 300 g măruntaie (inimi, pipote) de pui, 2 cepe, 2 linguri orez, 2 ouă, 200 ml smântână, 1 l zeamă limpede de varză, 400 g zarzavat (morcov, păstârnac, ţelină), sare, piper, leuştean, pătrunjel verde.

Ciorba de potroace te reface după mesele de sărbători
Ciorba de potroace te reface după mesele de sărbători

Citeste si: Friptură de porc. Cum să o prepari ca să iasă super fragedă

Ciorba de potroace. Mod de preparare

Ciorba de potroace se prepară destul de simplu. Carnea tăiată bucăţi, împreună cu măruntaiele, se spală bine şi se pune la fiert în 3 l apă rece cu un vârf de linguriţă de sare. Se spumuieşte bine, iar apoi se adaugă zarzavatul ras pe răzătoarea cu găuri mari sau tăiat în formă de chibrit, şi ceapa tocată mărunt. Se lasă să fiarbă la foc potrivit, în oala acoperită.

Citeste si: Salata de boeuf perfectă are un ingredient secret! Tu îl știi?

Când carnea este aproape gata, se pune zeama de varză fiartă separat. Când clocoteşte ciorba, se adaugă orezul fiert şi clătit în apă rece, iar după unul-două clocote, se trage oala de pe foc. Se potriveşte de sare şi de acreală. Ciorba se mai poate acri cu borş, cu zeamă sau sare de lămâie, ori cu oţet.

Ciorba de potroace te reface după mesele de sărbători
Ciorba de potroace te reface după mesele de sărbători

Citeste si: Cel mai bun mujdei de usturoi pentru carnea de porc. Iată cum să-l faci

Cu zeama de varză sau cu borşul se fierbe câteva minute. Cu zeama de lămâie se acreşte numai după ce s-a luat de pe foc, ca să nu se distrugă vitaminele.
Se drege cu gălbenuş de ou şi smântână. Pentru aromă se adaugă leuştean verde sau uscat şi pătrunjel.

Timp de preparare: trei ore
Dificultate: medie
Menţiuni: Adevărata ciorbă de potroace, care te trezeşte din beţia Revelionului, se face fierbând de la început totul în zeamă de varză.


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Doliu în România! A murit după vaccinarea contra Covid-19! Doliu în România! A murit după vaccinarea contra Covid-19!
demamici.ro
Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro
b1.ro
Mare atenție! Dacă vezi acest obiect în cabina de probă sau în toaleta publică FUGI de... Mare atenție! Dacă vezi acest obiect în cabina de probă sau în toaleta publică FUGI de acolo. Ce este, de fapt
monitorulcj.ro
O tânără din Cluj-Napoca, agresată sexual în GARĂ. Momente de coșmar O tânără din Cluj-Napoca, agresată sexual în GARĂ. Momente de coșmar
infoactual.ro
Câți BANI câștigă Dorian Popa din vlog-urile postate. Suma lunară depășește limitele... Câți BANI câștigă Dorian Popa din vlog-urile postate. Suma lunară depășește limitele imaginației!
infoactual.ro
Ziua 21, anul 21, secolul 21! Mihai Voropchievici explică: Acţionează întotdeauna... Ziua 21, anul 21, secolul 21! Mihai Voropchievici explică: Acţionează întotdeauna asupra psihicului
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si