Cristian Pomohaci, judecat pentru evaziune fiscală
La termenul de miercuri, pe numele lui Cristian Pomohaci era emis un nou cu mandat de aducere cu executare.
Fostul preot Cristian Pomohaci cu care Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a semnat un un acord de recunoaştere a vinovăţiei, prin care el a acceptat să primească din partea instanţei o condamnare de un an de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, nu s-a prezentat nici la al şaselea termen de judecată, iar Tribunalul Mureş a emis un nou mandat de aducere pentru următorul termen, scrie Agerpres.
"În termenul de astăzi, în dosarul 1841/102/2018, instanţa a dispus amânarea cauzei pentru data de 20 septembrie 2019, pentru lipsa inculpatului de la dezbateri, care a invocat motive medicale. La termenul viitor acesta va fi recitat cu mandat de aducere şi executare în fapt", a declarat presei, miercuri, Veronica Szasz, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Mureş.
La termenul de miercuri, pe numele lui Cristian Pomohaci era emis un nou cu mandat de aducere cu executare în fapt, potrivit art. 265 alin. 1 Cod Procedură Penală, acesta fiind al treilea mandat de aducere cu executare în fapt, ultimele două, se pare, din motive medicale nu au fost puse în executare.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
În luna septembrie 2018, fostul preot Cristian Pomohaci a încheiat cu procurorii Parchetului General un acord de recunoaştere a vinovăţiei, el acceptând să primească din partea instanţei o condamnare de 1 an închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală şi să presteze 90 de zile muncă în folosul comunităţii.
"În cursul zilei de astăzi, procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au finalizat cercetările şi, în conformitate cu dispoziţiile art.
478- 484 din Codul de procedură penală, au semnat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu inculpatul Pomohaci Cristian Dorin având ca obiect recunoaşterea comiterii faptei şi acceptarea încadrării juridice pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală, respectiv săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată, prev. de art. 9 alin. 1 lit. a din Legea nr. 241/2005, cu aplicarea art. 35 alin. 1 din Codul penal (11 acte materiale)", se arata într-un comunicat al Parchetului General, din 19 septembrie 2018.Termenul de supraveghere stabilit în acest caz este de 2 ani de la data rămânerii definitive a hotărârii, perioadă în care Pomohaci are mai multe obligaţii: să se prezinte la serviciul de probaţiune, la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile; să comunice schimbarea locului de muncă; să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.
Pe durata termenului de supraveghere, Pomohaci are obligaţia de a nu părăsi teritoriul României fără acordul instanţei.
Potrivit acordului încheiat cu procurorii, pe parcursul termenului de supraveghere, Cristian Pomohaci va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 90 de zile.