Substanțele antiderapante împrăștiate pe șosele pentru a împiedica formarea poleiului și a gheții atacă metalul mașinilor, vulnerabile fiind în special componentele de sub mașină, dar și pragurile și aripile.

Prin urmare, pentru a proteja mașina de coroziune, materialele antiderapante trebuie curățate de pe mașină, preferabil imediat după o călătoria în timpul căreia mașina s-a murdărit cu sare de pe drum. În afară de această operațiune, există și alte metode de a proteja mașina de coroziune în timpul circulației pe timp de iarnă.

Cum protejezi mașina de efectul coroziv al materialelor antiderapante

Pentru a proteja mașina pe termen lung de efectul coroziv al substanțelor antiderapante, șoferii trebuie să țină cont de sfaturile specialiștilor. Aceștia trebuie să spele frecvent mașina chiar și iarna, în special dacă mașina a rulat pe șosele pe care s-au folosit materiale antiderapante. Este ușor să-ți dai seama de asta privind urmele de sare de pe mașină după ce apa de pe mașină s-a uscat. Nu uita cât de important este să speli mașina și pe dedesubt, cât mai bine.

Citeste si: Cum îți dai seama că a fost modificat kilometrajul unei mașini? Samsarii sunt peste tot

La sosirea iernii, este bine să inspectezi cu atenție componentele de sub podeaua mașinii – o sesiune pe elevator este recomandată. Scopul este să observi din timp eventualele urme de rugină și să tratezi antirugină componentele afectate, pentru a nu fi atacate de substanțele antiderapante corozive.

Nu strică să aplici un tratament cu ceară pe mașină înaintea sezonului rece.

Nu în ultimul rând, pe cât posibil evită să treci cu mașina prin bălți, atât iarna cât și vara. Nu doar că iarna acestea conțin substanțe corozive, iar vara contribuie la reactivarea clorurii de calciu, dar pot prezenta pericol de acvaplanare. În plus, nu poți ști cât de adâncă este balta și dacă nu s-a format într-o groapă din asfalt.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Marilena Hagi i-a dat de gol pe Ianis și Elena în ziua nunții! Mama fotbalistului, declarații despre nepoți: „Fericită”. Gică Hagi abia și-a putut stăpâni emoțiile- wowbiz.ro

Mașină de dezăpezire

Citeste si: 5 dezavantaje pe care le are motorul diesel pe timp de iarnă. Ține cont de ele atunci când pleci la drum lung

Un alt sfat este să stai departe de mașinile care împrăștie materiale antiderapante. Adesea acestea conțin sare și pietre care pot distruge stratul de vopsea când lovesc caroseria. În plus, expunerea la substanțele corozive este maximă atunci când circuli în spatele unei astfel de mașini.

Care sunt cele mai folosite substanțe antiderapante?

Ca substanțe antiderapante, cele mai comune sunt clorura de sodiu (sarea obișnuită) și clorura de calciu – mult mai eficientă, dar în același timp mult mai scumpă. Aceste substanțe pot fi împrăștiate pe șosea fie în stare lichidă, fie în stare solidă, uneori în amestec cu nisip și alte substanțe. În plus, drumarii mai folosesc o soluție lichidă pentru a stropi șoseaua încă înainte de perioadele de îngheț. Este bună pentru aderență, dar mai puțin bună pentru mașini.

Sararită

Citeste si: Bogdan de la Ploiești, dezamăgit de faptul că nu are evenimente în orașul natal: „Oamenii de acolo nu mă aleg pe mine, deși nu am făcut nimic greșit. Cred că nu le-a prins bine să ajung aici.”- kfetele.ro

Citeste si: Beach, Please! 2024. Ce cantitate de substanțe interzise au găsit oamenii legii asupra rapperului Wiz Khalifa? Reacția artistului în fața anchetatorilor- radioimpuls.ro

Potrivit specialiștilor, clorura de calciu este mult mai eficientă la temperaturi foarte scăzute, dar are un efect puternic coroziv pe termen lung asupra componentelor metalice ale mașinilor. Asta deoarece substanța se reactivează la umezeală – ploaie, trecere prin bălți sau pur și simplu o zi umedă de toamnă. Prin urmare, dacă nu este curățată bine, clorura de calciu va cauza probleme cu rugina mult timp după ce iarna a trecut.

Sursa: Promotor

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si