Cum poți împiedica mașina să ruginească. Materialele antiderapante pot fi periculoase

Fiecare anotimp vine cu un număr mare de consecințe în rândul mașinilor noastre. Pe lângă partea mecanică care se poate defecta din cauza frigului, mai există și anumiți factori care duc la distrugerea materialelor din care este construită mașina, dar și vopseaua acesteia.

Andreea Bolocan, marți 16 februarie 2021 , 17:43

iarna pentru soferi Cum poți proteja mașina de materialele antiderapante
Cum poți proteja mașina de materialele antiderapante
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Substanțele antiderapante împrăștiate pe șosele pentru a împiedica formarea poleiului și a gheții atacă metalul mașinilor, vulnerabile fiind în special componentele de sub mașină, dar și pragurile și aripile.

Prin urmare, pentru a proteja mașina de coroziune, materialele antiderapante trebuie curățate de pe mașină, preferabil imediat după o călătoria în timpul căreia mașina s-a murdărit cu sare de

pe drum. În afară de această operațiune, există și alte metode de a proteja mașina de coroziune în timpul circulației pe timp de iarnă.

Cum protejezi mașina de efectul coroziv al materialelor antiderapante

Pentru a proteja mașina pe termen lung de efectul coroziv al substanțelor antiderapante, șoferii trebuie să țină cont de sfaturile specialiștilor. Aceștia trebuie să spele frecvent mașina chiar și iarna, în special dacă mașina a rulat pe șosele pe care s-au folosit materiale antiderapante. Este ușor să-ți dai seama de asta privind urmele de sare de pe mașină după ce apa de pe mașină s-a uscat. Nu uita cât de important este să speli mașina și pe dedesubt, cât mai bine.

Citeste si: Cum îți dai seama că a fost modificat kilometrajul unei mașini? Samsarii sunt peste tot

La sosirea iernii, este bine să inspectezi cu atenție componentele de sub podeaua mașinii – o sesiune pe elevator este recomandată.

Scopul este să observi din timp eventualele urme de rugină și să tratezi antirugină componentele afectate, pentru a nu fi atacate de substanțele antiderapante corozive. Nu strică să aplici un tratament cu ceară pe mașină înaintea sezonului rece.

Nu în ultimul rând, pe cât posibil evită să treci cu mașina prin bălți, atât iarna cât și vara. Nu doar că iarna acestea conțin substanțe corozive, iar vara contribuie la reactivarea clorurii de calciu, dar pot prezenta pericol de acvaplanare.

În plus, nu poți ști cât de adâncă este balta și dacă nu s-a format într-o groapă din asfalt.

Mașină de dezăpezire

Citeste si: 5 dezavantaje pe care le are motorul diesel pe timp de iarnă. Ține cont de ele atunci când pleci la drum lung

Un alt sfat este să stai departe de mașinile care împrăștie materiale antiderapante. Adesea acestea conțin sare și pietre care pot distruge stratul de vopsea când lovesc caroseria.

În plus, expunerea la substanțele corozive este maximă atunci când circuli în spatele unei astfel de mașini.

Care sunt cele mai folosite substanțe antiderapante?

Ca substanțe antiderapante, cele mai comune sunt clorura de sodiu (sarea obișnuită) și clorura de calciu – mult mai eficientă, dar în același timp mult mai scumpă. Aceste substanțe pot fi împrăștiate pe șosea fie în stare lichidă, fie în stare solidă, uneori în amestec cu nisip și alte substanțe.

În plus, drumarii mai folosesc o soluție lichidă pentru a stropi șoseaua încă înainte de perioadele de îngheț. Este bună pentru aderență, dar mai puțin bună pentru mașini.

Sararită

Potrivit specialiștilor, clorura de calciu este mult mai eficientă la temperaturi foarte scăzute, dar are un efect puternic coroziv pe termen lung asupra componentelor metalice ale mașinilor. Asta deoarece substanța se reactivează la umezeală – ploaie, trecere prin bălți sau pur și simplu o zi umedă de toamnă. Prin urmare, dacă nu este curățată bine, clorura de calciu va cauza probleme cu rugina mult timp după ce iarna a trecut.

Sursa: Promotor

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Survivor Romania 2021. ANUNTUL care i-a daramat pe toti concurentii Survivor Romania.... Survivor Romania 2021. ANUNTUL care i-a daramat pe toti concurentii Survivor Romania. Au izbucnit in lacrimi cand au auzit care este premiul la Jocul de Comunicare
spotmedia.ro
Un efect secundar al vaccinului anti-COVID poate declanșa o alertă falsă de cancer. Cum... Un efect secundar al vaccinului anti-COVID poate declanșa o alertă falsă de cancer. Cum poate fi făcută diferența
b1.ro
Angela Merkel s-a interesat de Simona Halep. Întrebarea surprinzătoare pe care a... Angela Merkel s-a interesat de Simona Halep. Întrebarea surprinzătoare pe care a adresat-o cancelarul Germaniei în Parlamentul European
monitorulcj.ro
Amenințare cu BOMBĂ la un hotel din România! A intervenit un echipaj SRI Amenințare cu BOMBĂ la un hotel din România! A intervenit un echipaj SRI
infoactual.ro
Zodia care primește un îndemn la începutul lunii. Astrolog: Aveți grijă! Zodia care primește un îndemn la începutul lunii. Astrolog: Aveți grijă!
infoactual.ro
Cale nouă pentru o ZODIE în luna martie! Astrolog: Se schimbă TOTUL Cale nouă pentru o ZODIE în luna martie! Astrolog: Se schimbă TOTUL
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si