Cum să faci cea mai bună dulceață de smochine. Foarte gustoase și aromate, smochinele au un conținut mare de fibre alimentare, de vitamine precum vitamina A, B, C, K, complexul de vitamin B, potasiu, mangan, zinc, cupru, magneziu. Poate fi un fruct ideal de inclus în dieta celor care vor să slăbească.

Smochinele se pot consuma atât proaspete, cât și uscate. Totodată, aceste fructe sunt extrem de potrivite pentru a face gem sau dulceață.

Ingredientele de care ai nevoie pentru cea mai bună dulceață de smochine

  • 2 kilograme de smochine
  • 1 kilogram de zahăr
  • 200 ml de apă
  • zeama de la 1 lămâie

Citeste si: Dulceaţă căpsuni fără apă. Reţeta ingenioasă şi delicioasă

Cum să faci cea mai bună dulceață de smochine. Trucul pentru un gust perfect

Cum să faci cea mai bună dulceață de smochine. Trucul pentru un gust perfect

[Sursa foto: PixaBay]

Cum să pregătești dulceața cu care iți vei da pe spate invitații?

Pentru dulceața de smochine, fructele nu trebuie să fie foarte coapte, dar cel puțin o parte dintre smochine trebuie să fie mai verzi. Este important, însă, să avem și o parte de smochine mai coapte, pentru mai multă aromă.

Apoi, alegem smochinele pe care le dorim întregi, le spălăm bine și le tăiem codițele, după care le înțepăm cu o scobitoare din loc în loc, pentru a permite siropului să pătrundă în ele.

Smochinele coapte, le tăiem în patru.

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Andreea Antonescu a spus ce crede despre relația Andreei Bălan cu Victor Cornea! Ce reacție a avut când a auzit de nunta secretă a prietenei sale: „Adevărul îl știm noi”- wowbiz.ro

Citeste si: Cum se mănâncă smochinele? Cu sau fără coajă?

Cum să faci cea mai bună dulceață de smochine. Trucul pentru un gust perfect

Cum să faci cea mai bună dulceață de smochine. Trucul pentru un gust perfect

[Sursa foto: PixaBay]

Mai apoi, smochinele se fierb cu un sirop din apă cu zahăr și zeamă de lămâie până devine consistent, apoi adăugăm în el câteva smochine bine coapte(6-8). Fierbem smochinele timp de 5-6 minute, îndepărtând spuma, apoi le putem pasa pentru a avea un sirop dens.

Adăugăm smochinele întregi și le fierbem și pe acestea 12-15 minute.

Pasul următor este să punem dulceața fierbinte în borcanele sterilizate în prealabil, le închidem ermetic și le învelim în pături lăsându-le așa până a doua zi, sau până se vor răci complet pentru a putea fi trecute în cămară.

Dulceața de smochine poate fi servită ca atare, sau cu diverse deserturi: tarte, cornulețe, creme și budinci.

Citeste si: Reţetă gem de caise: Trucuri pentru un gust desăvârşit


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si