Cum să faci cea mai bună dulceață de smochine. Trucul pentru un gust perfect

Cum să faci cea mai bună dulceață de smochine. Vă prezentăm o rețetă delicioasă de dulceață de smochine, ideală pentru micul dejun sau în diverse preparate. Iată secretele gospodinelor!

Cum să faci cea mai bună dulceață de smochine. Foarte gustoase și aromate, smochinele au un conținut mare de fibre alimentare, de vitamine precum vitamina A, B, C, K, complexul de vitamin B, potasiu, mangan, zinc, cupru, magneziu. Poate fi un fruct ideal de inclus în dieta celor care vor să slăbească.

Smochinele se pot consuma atât proaspete, cât și uscate. Totodată, aceste fructe sunt extrem de potrivite pentru a face gem sau dulceață.

Ingredientele de care ai nevoie pentru cea mai bună dulceață de smochine

  • 2 kilograme de smochine
  • 1 kilogram de zahăr
  • 200 ml de apă
  • zeama de la 1 lămâie

Citeste si: Dulceaţă căpsuni fără apă. Reţeta ingenioasă şi delicioasă

Cum să pregătești dulceața cu care iți vei da pe spate invitații?

Pentru dulceața de smochine, fructele nu trebuie să fie foarte coapte, dar cel puțin o parte dintre smochine trebuie să fie mai verzi. Este important, însă, să avem și o parte de smochine mai coapte, pentru mai multă aromă.

Apoi, alegem smochinele pe care le dorim întregi, le spălăm bine și le tăiem codițele, după care le înțepăm cu o scobitoare din loc în loc, pentru a permite siropului să pătrundă în ele.

Smochinele coapte, le tăiem în patru.

Citeste si: Cum se mănâncă smochinele? Cu sau fără coajă?

Mai apoi, smochinele se fierb cu un sirop din apă cu zahăr și zeamă de lămâie până devine consistent, apoi adăugăm în el câteva smochine bine coapte(6-8). Fierbem smochinele timp de 5-6 minute, îndepărtând spuma, apoi le putem pasa pentru a avea un sirop dens.

Adăugăm smochinele întregi și le fierbem și pe acestea 12-15 minute.

Pasul următor este să punem dulceața fierbinte în borcanele sterilizate în prealabil, le închidem ermetic și le învelim în pături lăsându-le așa până a doua zi, sau până se vor răci complet pentru a putea fi trecute în cămară.

Dulceața de smochine poate fi servită ca atare, sau cu diverse deserturi: tarte, cornulețe, creme și budinci.

Citeste si: Reţetă gem de caise: Trucuri pentru un gust desăvârşit


Autor

A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, specializarea Comunicare și Relații Publice, în cadrul Universității din București.

Primii ei pași spre o carieră în jurnalism i-a făcut la postul de televiziune Kanal D, acolo unde a început mai întâi ca practicant în redacție, și ulterior a fost promovată pe o poziție de redactor de știri.

Alina are o experiență de aproape doi ani în domeniul presei și se declară pasionată de arta povestirii în scris. Printre pasiunile ei se numără și călătoriile, plimbările în natură care o inspiră de fiecare dată, lectura, dar și desenul și pictura.

Pasiunea pentru jurnalism a descoperit-o încă de pe băncile liceului, când se vedea deja în redacția unui post de televiziune cunoscut.

Acum, ca redactor de știri, poate spune că, pentru ea, scrisul înseamnă o comunicare fără blocaje, un instrument prin care poate transmite publicului multiple cunoștințe câștigate pe parcursul experienței acumulate. Uneori îi place să spună că scrisul poate însemna mult mai mult, și anume o evadare din cotidianul cenușiu, care o poate transpune într-un tărâm de poveste, plin de culoare și emoție. De asemenea, în redactarea articolelor pentru stirilekanald.ro îi place să relateze mereu adevărul și informațiile de actualitate.

Îți Recomandăm Și...
Parteneri