Cum să pui sfecla roșie pentru iarnă. Secretul pentru un gust de nota 10

Cum să pui sfecla roșie pentru iarnă. Sfecla roșie este una dintre cele mai nutritive legume, datorită complexului de vitamine și minerale pe care îl conține. De asemenea, sfecla roșie este folosită si pentru tratarea diferitelor afecțiuni.

Author: Alexandra Bercea miercuri 07 septembrie 2022 , 16:33

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Cum să pui sfecla roșie pentru iarnă. Indiferent de modul în care alegi să o consumi, sfecla roșie aduce foarte multe beneficii pentru sănătatea noastră.

Este o sursă bogată de substanțe nutritive, mai ales fibre, acid folic, vitamina C. 

Rețetă de sfeclă roșie pentru iarnă

Ingrediente

1 kg sfecla rosie

800 ml apă

30 g zahăr

Citeste si: Salata iceberg a devenit extrem de populară și la noi. Cum se consumă?

1 lingurita rasa de sare

Citeste si: Pastila de a doua zi: Administrare, eficienta si riscuri

Citeste si: Cine i-a fost alături Deei Maxer când încă era căsătorită cu Dinu?! „Statea noaptea cu mine”- wowbiz.ro

opțional câteva fâșii de rădăcină de hrean

Mod de preparare

Începem prin a pregăti sfecla. Este bine să alegem sfecle de dimensiune egală, bine coapte.

Se spală sfecla roșie și se pune la copt, necurățată, în cuptor.

Se pune sfecla în tavă sau acoperim totul cu folie de aluminiu. În felul acesta, sfeclă se coace în suc propriu. Coacerea durează minim 1 oră, la o temperatură de 180 de grade Celsius. Se verifică dacă e bine coaptă cu o furculiță.

Însă, sfecla roșie se poate face și fiartă, dacă doriți, astfel: se fierbe cu apă cât să o acopere, până se înmoaie.

După care, se dă pe răzătoarea mare sau se taie cubulețe, după dorință. 

Mai apoi, se amesteca cu sare și oțet. Dacă doriți, puteți adăuga acum și o linguriță de zahăr sau miere de albine. 

Cum sterilizezi borcanele

Sfecla roșie se pune în borcane, se capsează bine, apoi se sterilizează la bain marie. Se lasa timp de 20-25 de minute din momentul în care apa a dat în clocot, apoi se stinge focul și se lasă borcanele să se răceasca încet, în aceasta apă.

A doua zi, se verifică borcanele să nu curgă. Se întorc cu gura-n jos.

Citeste si: Tot ce trebuie să ştii despre sfecla roşie: Beneficii şi contraindicaţii

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si