Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Sunt mai bine de 48 de ore de cand detinutii protesteaza, nemultumiti de ceea ce ei numesc "conditii mizerabile in penitenciare".



La Botosani si Tulcea, au incendiat- furiosi- saltelele pe care dorm; la Iasi si Bistrita, scandeaza, pe jumatate goi, de pe acoperisurile inchisorilor.

Laura Oprisoi- purtator cuv Penitenciar Bistrita- Principalele aspecte semnalalate vizeaza conditiile de detentie: supraaglomerarea, solicitarea de servicii medicale suplimentare, posibile acte de clementa care ar putea fi adoptate.

Desi faptele lor au adus suferinta multor oameni, incarceratii vor luxul pe care bolnavii nevinovati nu-l au: asternuturi curate, mancare buna si spatiu personal. La Penitenciarul Jilava, de exemplu, unde 6 detinuti refuza acum hrana, e ca la hostel.

TUDOR CIUHODARU- Mi-as dori pentru pacientii din Romania, pentru pensionarii din Romania, pentru alocatiile copiilor din Romania, sa se gaseasca macar aceleasi resurse ca cele alocate celor care au ajuns acolo in niste conditii vitrege, dar in niciun caz din vina noastra.



TUDOR CIUHODARU-  E incredibil ca gasim intotdeauna resurse pentru alte zone.
Suma alocata unui pacient (n.r. de catre stat) e undeva la 1 800 de lei, in timp ce un detinut primeste aproximativ 2 500 de lei.


Nu mai vor meniul zilnic oferit din banii contribuabillilor. Cu sutele au refuzat hrana astazi.  

Raluca Pruna, ministrul justitiei: Suntem intr-o situatie de criza si cum am spus si ieri nici masurile administrative nici altele nu pot fi adoptate in situatii de criza.


Avem aproximativ 30 000 de detinuti in penitenciarele tarii. Reclamatiile lor sunt acum analizate de autoritatile statului.

Au magazin, biblioteca si sala de fitness. Plus dreptul de a-si uni destinele cand vor.



Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si