Orașul spaniol Zaragoza se confrunta cu un val de furturi de catalizatoare, în special la modelele Toyota. Un obiect de dorință pentru infractori, nu pentru piesa în sine, ci pentru metalele prețioase din interior.

Citește și: Drama unei românce care a crezut că va ajunge să lucreze ca ospătăriță în Spania: „De asta te-am adus din România!”

Oamenii legii erau pe urmele infractorilor de ceva timp, iar joi, 12 ianuarie 2023, au reușit să-i prindă.

Mai exact, polițiștii au arestat o femeie și trei bărbați chiar în momentul în care se pregăteau să acționeze în interiorul unei parcări din cartierul Las Fuentes, potrivit  jurnaliștilor locali.

Cei doi români arestați au fost prinși de poliție în flagrant

Doi dintre indivizii arestați, cu vârste cuprinse între 35 și 19 ani și de origine română, figurau în evidențele poliției pentru fapte similare. Asta i-a ajutat pe agenții care s-au ocupat de anchete. Hoții au fost localizați la pensiunea Corona, acolo unde erau cazați. La fața locului, polițiștii au pus la punct o supraveghere care i-a condus pe strada Juan Ramón Jiménez și le-a permis să acționeze.

Citește și: Răsturnare de situație în cazul unui român din Spania. Bărbatului i se aduc acuzații de agresiune sexuală

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

În momentul în care urmau să scoată fierăstrăul și să fure unul dintre catalizatoarele dintr-o mașină care se afla în parcare, oamenii legii i-au oprit și i-au arestat. Infractorii au fost duși la pensiune unde, la deschiderea camerelor pe care banda itinerantă le închiriase, au descoperit o cantitate mare de catalizatoare pe care le furaseră deja, precum și uneltele necesare pentru a le tăia.

Datorită probelor găsite, polițiștii au procedat la arestarea celor patru indivizi, care au fost conduși la instanța de judecată de serviciu.

Banda de hoți acționa doar în parcările blocurilor

Jafurile au avut loc într-o perioadă scurtă de timp și în cartiere foarte îndepărtate de capitala aragoneză, cum ar fi Valdespartera, Parque Goya și Montecanal. Banda de hoți acționa întotdeauna în parcările asociațiilor de locatari, unde erau lăsate vehiculele. Ultimul jaf a avut loc pe data de 20 decembrie 2022, atunci când trei taxiuri au fost victimele lor.

Citește și: „Stăteam acolo doar în sutien” O tânără de 23 de ani a fost obligată să stea dezbrăcată la un interviu de angajare, pentru postul de însoțitoare de zbor

Chiar de la începutul acestui ana existat un val de furturi de catalizatoare, un dispozitiv obligatoriu care se află sub caroseria vehiculului și care are rolul de a reduce emisiile de gaze. Au fost arestați doi tineri care au fugit după ce au acționat într-o parcare din cartierul Arrabal.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Atunci când au loc aceste furturi, vehiculele nu pornesc, iar înlocuirea acestora costă de obicei  "în jur de 2.000 de euro", cu toate că este acoperită de o asigurare completă.

Citește și: VIDEO |Un bărbat de 24 de ani a fost arestat pentru furt calificat și distrugere după ce a sustras mai multe telefoane mobile


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si