Gică, românul ucis cu pietre de doi adolescenţi, în Suedia, a fost înmormântat acasă, la Bacău. Modul şocant în care şi-a găsit sfârşitul. Cine a venit la slujbă

E. V., marți 27 noiembrie 2018 , 19:23

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

A fost o zi tristă în comuna Bârsăneşti. Gică, românul care a fost ucis în bătaie, în urmă cu trei luni şi pe care agresorii îl numeau "şobolan", a fost înmormântat acasă, la Bacău. Incidentul a avut loc în oraşul Husqvarna din Suedia, la începutul lunii august 2018, iar repatrierea trupului a fost suportată de statul suedez. La fel şi o parte din cheltuielile de înmormântare.

Bărbatul avea 48 de ani şi locuia de 4 ani în Suedia.

Avea mai multe locuri de muncă, dar viaţa n-a fost prea blândă cu el, astfel că a rămas fără acoperiş deasupra capului. Atunci a atras atenţia unor tineri care l-au chinuit luni întregi, iar într-un final l-au şi omorât.

La slujba de înmormântare a participat şi Preasfinţitul Părinte Macarie, Episcopul românilor ortodocşi din Europa de Nord, pentru  a fi alături de familia lui Hortolomei-Lupu Gheorghe, bărbatul care şi-a găsit sfârşitul într-un mod tragic. „Avem nevoie de solidaritate şi rugăciune în faţa unor astfel de acte de dezumanizare extremă” a spus Episcopul Macarie, conform Deşteptarea. 

De asemenea, Preasfinţia Sa a adresat un cuvânt de încurajare pentru familia îndurerată, lansând totodată un îndemn la iertare şi compasiune pentru familiile tinerilor acuzaţi de uciderea românului.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Curs valutar BNR luni, 19 aprilie 2021: Euro crește, dolarul se prăbușește! Care sunt... Curs valutar BNR luni, 19 aprilie 2021: Euro crește, dolarul se prăbușește! Care sunt noile cotații
spotmedia.ro
Dezastrul de la Interne păstorit de premierul Cîțu. Nu doar Covid ucide Dezastrul de la Interne păstorit de premierul Cîțu. Nu doar Covid ucide
spotmedia.ro
Parcul Izvor, de lângă Parlament, este plin de gunoaie. După ce că e lipsit de pază,... Parcul Izvor, de lângă Parlament, este plin de gunoaie. După ce că e lipsit de pază, nimeni n-a venit să-l curețe (Galerie Foto)
b1.ro
Se reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români Se reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români
infoactual.ro
Nu spune niciodată ASTA! Arsenie Boca: Se pedepseşte cu matca focului! Nu spune niciodată ASTA! Arsenie Boca: Se pedepseşte cu matca focului!
infoactual.ro
Tabloul în care Regina Elisabeta a II-a va rămâne scris în istorie. Fotografia a... Tabloul în care Regina Elisabeta a II-a va rămâne scris în istorie. Fotografia a impresionat o lume întreagă
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si