In cazul unui cutremur mai mare, Lacul Morii ar putea ”ineca” Bucurestiul. Ce spun specialistii despre acest scenariu
Actual

In cazul unui cutremur mai mare, Lacul Morii ar putea ”ineca” Bucurestiul. Ce spun specialistii despre acest scenariu

A.L.
24 sep 2017

Specialistii au declarat ca in cazul unui cutremur mai mare, Lacul Morii ar putea “ineca” Bucurestiul, deoarece apa ar acoperi cativa kilometric buni.

Parerea specialistilor este ca Bucurestiul s-ar putea ineca in orice moment, deoarece digul a fost construit acum mai bine de 30 de ani, dar de atunci nu s-au mai facut renovari, lacul Ciurel reprezentand un adevarat pericol in cazul unui cutremur puternic, informeaza Digi24.

„Daca cutremurul este foarte mare atunci poate ceda si stavilarul cat si barajul si aceasta cantitate se poate revarsa si asupra orasului. Se vad placi care au inceput sa alunece”, afirma Dan Trifu, inginer.

„Daca ar ceda stavilarul atunci ar ceda si digul de protectie cu siguranta. Este clar, cartierul Grozavesti, cartierele joase, zona Eroilor, zona Parlamentului, zona Unirii, Timpuri Noi, cartierele Tineretului si Vacaresti”, a mai spus acesta.
Specialistii de la Apele Romane spun in schimb ca barajul este verificat periodic.

„Aceasta acumulare, barajul si digul au fost concepute si proiectate sa reziste la un cutremur de 8,5 de scara richter. Acest baraj a trecut prin mai multe cutremure la fiecare miscare seismica mai mare de 4 grade se face o inspectie post seism”, spune Mihai Georgescu , sef sistem hidrotehnic Dambovita.

viewscnt

Urmareste-ne pe Facebook