Încă o lovitură pentru Liviu Dragnea. Tribunalul Bucureşti i-a respins cererea

Tribunalul Bucureşti a respins, luni, cererea fostului preşedinte al Partidului Social Democrat Liviu Dragnea de dizolvare a PSD. Decizia instanţei nu este definitivă.

Author: Andreea Stoica luni 21 septembrie 2020 , 19:26

Fostul lider PSD, Liviu Dragnea
Fostul lider PSD, Liviu Dragnea
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Tribunalul Bucureşti a decis să respingă cererea formulată de fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, de sesizare a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, dar a acceptat sesizarea Curţii Constituţionale."Respinge cererea de sesizare a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene ca inadmisibilă. Admite cererea de sesizare a Curţii Constituţionale a României. Sesizează Curtea Constituţională a României cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 45 alin. 2 Legea nr. 14/2003 republicată, în ceea ce priveşte sintagma «de către Ministerul Public». Respinge ca neîntemeiate excepţiile inadmisibilităţii şi prescripţiei dreptului material la acţiune corespunzător prejudiciului presupus cauzat reclamantului în intervalul 07.07.2006-18.12.2012”, a hotărât Tribunalul Bucureşti.

Citeste si: Decizie de ultimă oră în dosarul lui Liviu Dragnea! Anunţul făcut de Curtea de Apel Bucureşti

Fostul lider PSD, Liviu Dragnea
Fostul lider PSD, Liviu Dragnea

Ce se precizează în decizia instanţei

Instanţa a mai stabilit respingerea capătului de cerere vizând dizolvarea PSD ca fiind formulat de o persoană lipsită de calitate procesuală.

Citeste si: Liviu Dragnea, probleme grave de sănătate: "Are dureri groaznice"

Citeste si: Momentul cutremurului devastator din Turcia, surprins de camerele de supraveghere. Mii de persoane au murit sub dărâmături VIDEO- kanald.ro

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro

“Respinge primul capăt de cerere ca neîntemeiat. Admite excepţia lipsei calităţii procesuale active a reclamantului în ceea ce priveşte capătul de cerere vizând dizolvarea pârâtului Partidul Social Democrat (PSD). Respinge capătul de cerere vizând dizolvarea pârâtului Partidul Social Democrat (PSD) ca fiind formulat de o persoană lipsită de calitate procesuală. Ia act că pârâtul Partidul Social Democrat (PSD) a solicitat cheltuieli de judecată pe cale separată. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare, apel care se depune la Tribunalul Bucureşti”, se mai arată în decizia instanţei.

Liviu Dragnea a depus în anul 2019  o cerere de dizolvare a PSD, partidul al cărui preşedinte a fost până în momentul condamnării la închisoare.

Citeste si: Iubita lui Liviu Dragnea s-a apucat de yoga! Irina Tănase preferă poziția lotus: “Un fel de Yin și Yang”

Citeste si: Fiul lui Liviu Dragnea, audiat în dosarul Tel Drum

Citeste si: Liviu Dragnea, victorie importantă în instanță! Ce au hotărât magistrații în cazul fostului lider al PSD. Decizia e definitivă

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si