Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, nu exclude intrarea Bucureștiului în carantină

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat duminică seara că nu exclude măsura carantinei în Bucureşti, în cazul în care rata de infectare depăşeşte 6 la mia de locuitori. Un mesaj similar a fost transmis și de prefectul Bucureștiului, Alin Stoica.

Author: Razvan Ilie duminică 21 martie 2021 , 21:24

vlad voiculescu
Vlad Voiculescu: ce este foarte important este cifra aceea a persoanelor în secţiile de terapie intensivă
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ministrul Sănătăţii crede că e o chestiune de zile până la depășirea ratei de 6 la mie în București, dar că trebuie revizuite criteriile pentru declararea carantinei.

„Nu putem exclude acest lucru şi după 6 la mie şi senzaţia mea este că vom ajunge acolo în câteva zile, nicio măsură nu poate fi eliminată încă o dată. (...) Aşteptarea mea este ca incidenţa să treacă de 6 la mie în Bucureşti. Nu am niciun motiv să cred că lucrurile s-au schimbat fundamental în ultimele 24 de ore”, a afirmat Vlad Voiculescu, potrivit News.ro.

Citeste si: VIDEO- Dezlegare la petreceri în scenariul roșu

Ministrul Sănătății: Ce trebuie ales între a închide şcoli şi a închide centrele comerciale 

Vlad Voiculescu a precizat că este foarte probabil ca una dintre măsuri să fie ieşirea din casă cu declaraţie.

„Aceleaşi măsuri cu care ne-am obişnuit, aceleaşi măsuri care se iau în carantină peste tot în ţară aceleaşi trebuie luate şi în Bucureşti.

Închiderea centrelor comerciale, iertaţi-mă, dar între a închide şcoli şi a închide centrele comerciale cel puţin peste weekend, de exemplu, preferinţa mea şi cred că preferinţa Guvernului este cât se poate de clară şi cred că este preferinţa a fiecăruia dintre noi”, a mai explicat Voiculescu.

Citeste si: „Eliminați-mă”. Lorena a ajuns la capătul răbdărilor! Concurenta este deranjată de glumele nesărate pe care Laurențiu le face cu alte fete din casă. Laurențiu pune piciorul în prag și o acuză că joacă teatru- kanald.ro

Citeste si: Cum a fost, de fapt, relația Marcelei Fota cu fostul soț?! Acum a recunoscut: „Copilul meu nu știe”- wowbiz.ro

Citeste si: ”E foarte posibil” ca Bucureștiul să intre în carantină dacă ajungem la 6 rata de infectare, spune prefectul Capitalei. Ce se întâmplă cu școlile

Cifra cea mai importantă: pacienții din secţiile de terapie intensivă

Ministrul Sănătăţii a mai afirmat că este mic numărul testelor pentru depistarea coronavirusului.

„Cred că trebuie să spunem foarte clar, da, se fac prea puţine teste. Nu trebuie să ne facem iluzii, testele ne arată o imagine din trecut. Testarea ne arată mai degrabă unde am fost mai degrabă acum o săptămână, acum două săptămâni. Testele se fac mai degrabă de nevoie decât de voie, dar ce este foarte important este cifra aceea a persoanelor în secţiile de terapie intensivă”, a completat el.
Voiculescu a mai spus că o întâlnire va avea loc la sediul Ministerului Sănătăţii cu reprezentanţi ai direcţiilor de sănătate public, DSU şi INSP.

Citeste si: Bilanț coronavirus, 21 martie. Un nou record de pacienți la ATI

Prefectul Capitalei, despre închiderea școlilor în București

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit duminică şi a decis, ca începând de luni ora 00.00, să fie prelungite restricţiile în Bucureşti pentru o perioadă de 14 zile.

Citeste si: „Nu a avut nicio lacrimă, lui nu îi pare rău. Îi pare rău că eu nu m-am stins, atât. A spus că eu i-am cerut să nu chem ambulanța.” Dana Roba a fost pusă față în față cu Daniel Balaciu. Ce și-au spus cei doi- kfetele.ro

Citeste si: Dezvăluirea halucinantă care i-a lăsat muți de uimire pe procurori. Daniel Balaciu, motivul pentru care nu a chemat ambulanța când Dana Roba zăcea într-o baltă de sânge- radioimpuls.ro

Prefectul Capitalei Alin Stoica a declarat că, în cazul în care Bucureştiul ajunge la o rată a infectărilor de 6 la mia de locuitori, atunci nu vor mai putea fi făcute cursuri, potrivit ordinului comun al Ministerului Educaţiei şi Sănătăţii.

Prefectul Alin Stoica afirmă că este "foarte posibil" să se ia decizia carantinării Bucureştiului în cazul în care se depăşeşte indicele de infectare cu noul coronavirus de 6 cazuri la mia de locuitori.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si