Două aeronave vor decola de pe aeroportul din Gaziantep și vor ateriza pe Aeroportul Otopeni.

A doua echipă de salvatori români care au acţionat în Turcia revine în ţară

”Două aeronave aparţinând Forţelor Aeriene Române, un C-130 Hercules şi un C-27J Spartan, execută, vineri, 17 februarie, o misiune de transport aerian pe ruta Gaziantep, Turcia- Otopeni, pentru întoarcerea în ţară a celui de-al doilea modul de căutare-salvare, dislocat în data de 8 februarie, în Republica Turcia”, anunţă, vineri, Ministerul Apărării.

Citește și: Un nou cutremur a fost înregistrat în Turcia și a fost resimțit și în alte țări

Echipa este formată din salvatori din cadrul ISU BIF-IGSU, doi medici şi doi asistenţi din cadrul UPU-SMURD Bucureşti, personal specializat cu echipe canine format din patru reprezentanţi cu sprijin canin din cadrul Clubul Câinilor Utilitari, Asociaţia pentru Câini de Salvare Transilvania, Asociaţia Câinii de Salvare Gugulania, respectiv doi ofiţeri de legătură din cadrul DSU, potrivit News.ro.

Donații record la teledonul din Turcia

Aproape 6 miliarde de euro s-au strâns în urma teledonului organizat de opt televiziuni din Turcia care s-au unit ieri ca să ajute victimele cutremurului devastator. Peste 250 de actori din serialele turcești, oameni de televiziune, oameni simpli, dar și importante firme turcești au donat pentru a-i ajuta pe cei care au rămas fără un adăpost deasupra capului.

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Mama Geta a scăpat porumbelul: „Iancu e trup și suflet pentru o femeie. Pentru Culiță nu bag nici acum mâna în foc”- wowbiz.ro

Citește și: A ales să nască prematur pentru ca tatăl să-și vadă fetița cu două zile înainte de a muri. Caz tulburător

Cu emoție puternică în glas, prezentatorii teledonului organizat în Turcia au răspuns fiecarui apel venit din partea oamenilor cu suflet mare care au vrut să întindă o mână de ajutor celor greu încercați de soartă.

Aproape 6 miliarde de euro s-au strâns în urma teledonului organizat de op televiziuni din Turcia

”Această seară va fi destul de lungă, de fapt ultimele 10 zile au fost lungi. Nu am putut dormi, ne-am rugat pentru toți frații nostri care au suferit. Am incercat să facem tot ce este posibil”, a spus Nihat Hatipoglu.

Citește și: Ce înseamnă HAARP și care este legătura dintre acest program și Noua Ordine Mondială

Unul dintre cei mai cunoscuți prezentatori din Turcia, Acun Ilicali a facut o donatie importantă pentru poporul sau îngenunchiat după devastatorul cutremur.

”  Din partea celor patru fiice ale mele donez câte un milion de lire turcești și împreună cu mine, în total 5 milioane de lire turcești. Vreau să susțin această campanie”, Acun Ilicali.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si