În această săptămână, OMS a indicat faptul că această misiune internaţională va merge în China în ianuarie, fără a da mai multe detalii despre locurile pe care le vor vizita, nici despre data sosirii lor.

O echipă OMS va merge în Wuhan pentru a despista adevărata origine a COVID-19

" Echipa va merge la Wuhan, este obiectivul misiunii", a declarat responsabilul situaţiilor de urgenţă sanitară de la OMS, Michael Ryan, în conferinţă de presă.

"Încă nu avem o dată de plecare căci organizăm logistica privind vizele şi zborurile, dar ne aşteptăm ca echipa să plece în prima săptămână din ianuarie", a afirmat el.

El a mai spus că experţii vor fi plasaţi în carantină la sosire şi vor trece prin Beijing, din "curtoazie" pentru China.

" Dar obiectivul aceste misiuni este de a merge unde au fost depistate primele cazuri la oameni", a insistat el.

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Nuntă în cer! Ionela și George, înmormântați împreună în ziua în care aveau să devină soț și soție- wowbiz.ro

Citeste si: Anunțul medicului Gheorghiță despre vaccinarea anti-COVID-19

Oamenii de ştiinţă cred în general că gazda originală a virusului este un liliac, dar nu se cunoaşte animalul intermediar care a permis contaminarea umană

Misiunea OMS este compusă din zece oameni de ştiinţă (Danemarca, Marea Britanie, Olanda, Australia, Rusia, Vietnam, Germania, Statele Unite, Qatar şi Japonia) recunoscuţi în domeniile lor de competenţă şi are ca misiune să urmărească originile virusului şi să afle cum s-a transmis la om.

"Echipa este una a OMS, de experţi internaţionali de renume. Vom colabora cu colegii noştri chinezi, iar ei nu-i vor superviza pe colegii noştri",

a răspuns Ryan.

Statele Unite, ţara cea mai îndoliată de pandemie cu peste 310.000 de morţi au acuzat public Beijingul că a ascuns lucruri şi că OMS ascultă de voinţa autorităţilor chineze.

Citeste si: Iohannis: „Dacă ne vaccinăm, până în vară putem scăpa de pandemie”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si