Orban: România nu se află în situaţia altor ţări ca ritm de creştere a numărului de infectări zilnice

Premierul Ludovic Orban afirmă, întrebat fiind dacă România va intra în lockdown, că ţara noastră nu este în situaţia altor ţări nici în ceea ce priveşte numărul de infectări, nici din punctul de vedere al ritmului de creştere a cazurilor, iar autorităţile au impus deja unele măsuri care acum sunt prezentate ca ”lockdown”.

Author: Mircea Pop duminică 01 noiembrie 2020 , 12:11

Orban: România nu se află în situaţia altor ţări ca ritm de creştere a numărului de infectări zilnice
Orban: România nu se află în situaţia altor ţări ca ritm de creştere a numărului de infectări zilnice
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Măsurile luate în diferite ţări europene au fost luate în urma unei creşteri dramatice a numărului de cazuri. România, de exemplu, nu se află în situaţia altor ţări ca şi număr de infectări şi, mai ales, ca ritm de creştere a numărului de infectări zilnice.

Noi am prevăzut astfel de măsuri, uitaţi-vă ce măsuri a luat Germania să închidă restaurantele, teatrele, noi am închis peste tot unde s-a depăşit rata de 3 la mie, am interzis evenimentele private(...) activităţi care adună foarte multă lume la un loc. Noi am luat astfel de măsuri numai că măsurile sunt condiţionate de depăşirea unui anumit indice de răspândire a virusului în cadrul comunităţii.

Citeste si: Şeful Inspectoratului Şcolar Bucureşti, anunț important pentru elevi și părinți

Deci noi avem astfel de măsuri în vigoare. Sigur că multe sunt prezentate la lockdown, acum am văzut că e termenul la modă, lockdown. Lockdown e, de exemplu, ce a făcut Israelul care a închis toate activităţile nenecesare, a introdus restricţii de circulaţie”, a declarat primul ministru, duminică.

”În Bucureşti vrem să evaluăm efectele măsurilor care au fost adoptate”

Întrebat dacă autorităţile intenţionează să introducă restricţii de circulaţie în Capitală, aşa cum s-a dispus în cazul altor mari oraşe europene,  şeful Guvernului a răspuns că trebuie evaluate mai întîi rezultatele măsurilor care au fost luate deja.

Citeste si: Ajutor financiar pentru români! O categorie de persoane va beneficia de vouchere, în limita a cinci salarii minime- kanald.ro

Citeste si: De ce nu vrea Georgiana Lobonț să vorbească despre divorț. Armin Nicoară încearcă să o convingă- wowbiz.ro

Citeste si: Orban: „Am depăşit 50.000 de teste capacitate de testare”

”În Bucureşti vrem să evaluăm efectele măsurilor care au fost adoptate în urmă cu aproape două săptămâni, care au intrat în vigoare de marţea cealaltă. În Bucureşti va exista o decizie legată de continuarea măsurilor care au fost adoptate, dacă vor fi necesare alte măsuri în urma evaluărilor pe care le vom face vom lua decizii şi le vom anunţa public”, a mai explicat Orban.

Citeste si: Primul județ care a depășit pragul de infectare de 4 la 1.000 de locuitori


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si