Pădurile României, distruse de incendiile de vegetație. Au ars de șapte ori mai multe păduri decât în 2021

Pădurile României, distruse de incendiile de vegetație. Au ars de șapte ori mai multe păduri decât în 2021

Pădurile României, distruse de incendiile de vegetație. Au ars de șapte ori mai multe păduri decât în 2021

(Sursa foto: istock.com)

Temperaturile extreme de ridicate și seceta care pare că nu se mai termină alimentează incendiile de vegetație. În primele șase luni ale acestui an au ars de șapte ori mai multe păduri ca în aceeași perioadă a anului 2021. Peste 10.000 de hectare au fost cuprinse de flăcări.

În decursul primelor 6 luni ale acestui an, în pădurile care se află în aria de administrare a Romsilva au fost 711 incendii. Comparativ cu numărul incendiilor care au avut loc anul trecut, în 2021, acesta este un număr foarte mare. În anul 2021 a avut loc doar 98 de incendii în primul semestru.

Citeste si: Rugăciuni pentru ploaie pe un câmp din comuna Cumpăna. ÎPS Teodosie a dus moaște de sfinți

Suprafața care a fost distrusă de flăcări este una imensă. Mai exact, este vorba despre 10.304 hectare de pădure care au fost arse. Este vorba despre o suprafață aproape la fel de mare ca cea a municipiului Timișoara sau jumătate din cea a Bucureștiului.

Care sunt județele cu cele mai multe incendii de vegetație

Cele mai multe incendii au avut loc în județul Gorj – 124, urmat de Sibiu, Caraș-Severin și Mehedinți. 

Este de precizat că acestea sunt doar incendiile care au avut loc în pădurile administrate de Romsilva, iar asta înseamnă doar jumătate dintre pădurile din țara noastră.

Citeste si: VIDEO| Mamaia devine pe zi ce trece o stațiune fantomă. De ce refuză turiștii să mai meargă aici

Incendiile de vegetație sunt atât de multe, încât reprezintă 70% din misiunile pe care le au pompierii.

Doar în weekendul trecut, salvatorii au avut peste 400 de intervenții.

De cele mai multe ori, incendiile de vegetație pornesc din cauza neglijenței. Oamenii dau foc gunoaielor în propriile curți, însă flăcările se extind și la zonele de lângă.

Citeste si: Nicolae Ciucă: „România va avea un comitet interministerial care se va ocupa de efectele în agricultură ale secetei”


Autor

Este studentă în anul al treilea la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București. A absolvit profilul filologic al Colegiului Național Ion Creangă din Capitală.

Pasiunea ei pentru domeniul jurnalistic a început încă de pe vremea când era elevă în clasele primare. Fiind foarte dornică să afle mai multe lucruri despre mass-media și televiziune, Alexandra a urmat mai multe cursuri destinate copiilor și adolescenților.

Pe lânga pasiunea pentru jurnalism, Alexandra este foarte interesată de teatru și film. În liceu a urmat cursuri de actorie și a participat la festivaluri pentru liceeni., iar ,,Titanic Vals” de Tudor Mușatescu este piesa ei de teatru preferată.

Îți Recomandăm Și...