Pensia minimă europeană - decizia care va schimba viața pensionarilor din România

Introducerea unei pensii minime europene ar putea fi următorul pas pe agenda Parlamentului UE, după adoptarea unei Directive privind salariul minim european. Subiectul a fost discutat ieri în plenul legislativului de la Strasbourg.

Author: Sorin Negru miercuri 05 octombrie 2022 , 11:04

pensia minima europeana

Pensia minima europeană, următorul pas la nivelul UE

[Sursa foto: Twitter]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Europarlamentarul Eugen Tomac a adus marți în discuție, în plenul Parlamentului European, subiectul pensiei minime europene.

Citeste si: Cresc pensiile și salariile începând cu anul 2023. Anunțul a fost făcut de Nicolae Ciucă

După ani de muncă cinstită, pensionarii merită respect și o viață demnă, nu să stea cu mâna întinsă, spune europarlamentarul român.

Politicianul de la București a invocat faptul că în România sunt 5 milioane de pensionari și mulți dintre ei au o pensie de doar 200 de euro. 

Citeste si: Ce se întâmplă cu cardurile sociale în anul 2024 „Asta pot să vă spun sigur” Banii pentru masa caldă a românilor sunt în pericol- kanald.ro

Citeste si: Scene dureroase în casa lui Aurel Pădureanu! Cum și-a găsit artistul fiul?: „Am rămas blocat”- wowbiz.ro

Milioane de pensionari, cu 200 de euro pensie lunară

Tomac a precizat că există milioane de cetățeni care duc o viață extrem de critică, o viață plină de lipsuri și este nevoie ca la nivel european să fie instituită o pensie minimă europeană.

„Recent, am adoptat Directiva Europeană privind instituirea salariului minim european și este un pas important, că trebuie să aliniem salariile la nivel european pe criterii sănătoase, ce țin de performanța economică. Însă vreau să ridic o altă temă care mi se pare extrem de importantă, mai ales în condițiile în care avem sute de milioane de cetățeni care au nevoie de sprijin și, în momente de criză, persoanele vulnerabile trebuie ajutate", a spus Eugen Tomac în plenul Parlamentului European.

Citeste si: Alertă- mailuri false în numele ANAF

"Cred că este momentul să vorbim despre pensia minimă europeană. Avem milioane de cetățeni care duc o viață extrem de critică, o viață plină de lipsuri, iar noi la nivel european trebuie să instituim această pensie minimă europeană. În țara mea avem 5 milioane de pensionari și mulți dintre ei au o pensie de doar 200 de euro și cred că este important ca de pensia minimă europeană să beneficieze și cetățenii europeni care nu locuiesc în Europa, pentru că ei sunt cetățeni ai UE. Avem nevoie de această dezbatere”, a mai spus europarlamentarul român.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si