Guvernanții au anunțat că aproape toți pensionarii vor primi în luna august deciziile de recalculare a pensiilor.

Citește și: Pensii mai mari cu 2.000 de lei după recalculare. Veste bună pentru seniorii care se așteptau la "zero creșteri" din septembrie

Aproximativ 100.000 de decizii au fost deja tipărite și trimise către Poșta Română, iar alte mii urmează să fie expediate, potrivit Romania TV.

Acest proces face parte dintr-o acțiune mai amplă a Casei Naționale de Pensii, iar un aspect esențial este livrarea deciziilor cu confirmare de primire. 

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria- wowbiz.ro

Citeste si: Surse: "Șacalul" de pe litoral ar fi ucis cel puțin alte patru femei, în afară de Denisa și Delia- antena3.ro

Mai precis, decizia de recalculare ca fi înmânată personal destinatarului, garantând astfel că informațiile ajung acolo unde trebuie.

Detaliul care trebuie verificat pe decizia de recalculare a pensiei 

Șeful Casei de Pensii, Daniel Baciu, a explicat că, deși va exista o întârziere între momentul trimiterii plicurilor către Poștă și cel al livrării efective, acest lucru este normal, având în vedere procedurile stricte de livrare.

Conform sursei citate, pensionarii sunt sfătuiți să fie foarte atenți la detaliile din deciziile de recalculare pe care le primesc.

Este important să verifice corectitudinea datelor personale, a perioadelor de cotizare și a sumei recalculate.

Orice eroare trebuie raportată imediat către Casa de Pensii pentru corectare.

Ce detaliu important trebuie să apară pe deciziile de recalculare

Seniorii pot să conteste recalcularea pensiei lor

[Sursa foto: Pexels.com]

Cum poți să contești recalcularea pensiei?

Cei care primesc decizia de recalculare trebuie să verifice corectitudinea numelui, adresei și a altor date personale, să se asigure că toate perioadele de muncă și contribuțiile sunt corect menționate.

Dacă sunt observate nereguli sau dacă pensionarii nu sunt de acord cu decizia, aceasta trebuie să includă informații despre cum puteți contesta recalcularea.

Pentru asta, trebuie contactată imediat Casa de Pensii. Procedural, acest lucru se poate face prin trimiterea unei cereri de revizuire sau chiar depunerea unei contestații oficiale, dacă este necesar.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si