Pentagonul înfinţează un birou de analiză a OZN-urilor

Pentagonul a anunţat înfiinţarea unui birou însărcinat să adune şi să analizeze toate informaţiile despre obiecte zburătoare neidentificate (OZN) observate de diverse divizii din cadrul armatei americane, informează presa internațională.

Author: Sorin Negru miercuri 24 noiembrie 2021 , 20:54

Pentagonul american, îngrijorat de spionajul chinez din spatele fenomenelor OZN 

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Noul birou dedicat OZN-urilor va fi plasat în subordinea subsecretarului Apărării însărcinat cu Informaţiile şi Securitatea, un lucru care arată că, pentru militarii americani, ”fenomenele aeriene neidentificate” nu provin de la ființe extraterestre, ci mai degrabă de la adversari pământeni ai Statelor Unite,

transmite AFP.

Citeste si: Un bărbat susține că l-a filmat pe Bigfoot cărându-și puiul de-a lungul unui râu

Pentagonul se teme de spionajul Chinei

Washingtonul este îngrijorat de capacităţile de spionaj al Chinei cu ajutorul unor drone sau alte mijloace aeropurtate, potrivit News.ro.

Noul ”Grup de sincronizare privind identificarea şi gestionarea obiectelor aeriene” (AOIMSG) înlocuieşte ”Celula de lucru cu prvire la fenomene aeriene neidentificate”, înfiinţată în august 2020 şi încrednţată atunci Marinei americane (US Navy).

Citeste si: VIDEO -Monoliți din metal, la fel ca cei din Europa, ajunși în România

Viitorul director al AOIMSG, care nu a fost încă numit în funcţie, urmează să sincronizeze activităţile în acest domeniu ale diverselor arme din cadrul armatei şi serviciilor de informaţii americane.

Ultimele înregistrări oficiale cu OZN-uri

Pentagonul a difuzat anul trecut trei înregistrări video ale unor piloţi din cadrul Marinei- una din noiembrie 2004, iar alte două din ianuarie 2015- care surprind întâlniri în zbor cu ”fenomene aeriene neidentifcate”.

Citeste si: Pentagonul admite că a testat resturile unui OZN. Un obiect straniu, “cu memorie”, a fost găsit

Într-una dintre înregistrări apare un obiect de formă alungită care se deplasează rapid şi care, la câteva secunde după ce a fost reperat de către unul dintre senzorii de la bordul aeronavei US Navy, dispare în urma unei accelerări bruşte.

În altă înregistrare apare un obiect deasupra unor nori, iar pilotul se întreabă dacă este o dronă.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si